a
NFT

2022 Yılında Yapılan Kripto Vurgunu Değerine İnanamayacaksınız!

coinnet
coinnet

Bu ara kendinden sıkça söz ettiren kripto para dolandırıcılıkları ve hack durumları yine gündemde kalmaya devam ediyor. Ronin Bridge, Harmony ve Nomad da dahil olmak üzere kripto para girişimlerine yönelik yapılan saldırılarda, 1.4 milyar dolarlık kripto para çalındı.

Yapılan bir araştırmaya göre, dolandırıcılar 2022 yılının ocak ayından bu yana yaklaşık 1.4 milyar dolar değerinde vurgun yaptı. Bu saldırılarda ağırlıklı olarak borsalar ve yatırımcılara gönderilen bağlantılar hedef alındı. 2022 yılında gerçekleşen siber saldırılara örnek olarak Horizon Bridge saldırısı, 190 milyon dolarlık Nomad Bridge saldırısı ve 615 milyon dolarla tarihinin en büyük saldırılardan Ronin Bridge saldırılarını örnek gösterilebiliriz.

Kripto para sektörünün popülaritesi son birkaç yılda büyük ölçüde arttı. Ayrıca, 2021 yılındaki boğa sezonu, yatırımcılar ve şirketler için istenilen bir ekosistem yarattı. Bu durum hackerları kripto para ekosistemine yöneltti.

Blockchain analistleri dolandırıcıların yılın başından bu yana 1.4 milyar dolarlık kripto para çaldığını ortaya koydu. Hacker’ların en çok tercih ettiği hedefler arasında hızlı takas yapımını sağlayan siteler var. Tom Robinson, bilgisayar korsanlarının siteleri çeşitli şekillerde ihlal ettiğini ve güvenlik düzeylerinin sahip oldukları varlıkların değerine ayak uyduramadığını söyledi.

Bu yıl gerçekleşen en büyük hack vakalarından Binance Smart Chain tabanlı protokol Qubit Finance‘tan 80 milyon dolar ve Solana’dan Wormhole‘den ise 320 milyon dolarlık kripto para çalındı. Mart ayında, suçlular şimdiye kadar yaptığı en büyük kripto hacklerinden birini gerçekleştirdi. Ronin Bridge‘ten 588 milyon dolar değerinde ETH ve 25.5 milyon dolar değerinde USDC çalındı. Bu saldırıdan zarar gören tüm kullanıcılara kayıpları geri ödendi ve Ronin Bridge Haziran ayı sonunda yeniden faaliyetlerine başladı.

Kripto Para Saldırısını Kim Gerçekleştirdi?

Ronin Bridge hackinden sonra saldırıdan kimin sorumlu olduğunu tespit etmek için bir soruşturma başlatıldı. FBI saldırıdan Kuzey Kore hükümeti destekli Lazarus Group’un sorumlu olduğunu açıkladı. Zaten bundan birkaç hafta ön ce de Kuzey Kore`nin kripto para dolandırıcılığı ve korsanlığında dünya çapında birinci olduğundan bahsetmiştik. Lazarus Group’un Kuzey Kore hükümetiyle yakından ilişkili olduğu varsayılıyor. Ele geçirdikleri dijital varlkları diktatör Kim Jong-un’un Doğu Asya ülkesindeki saltanatını güçlendirmek için kullanıldığı tahmin ediliyor.

Birkaç ay önce Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey Kore liderleri Kim Jong-un’u çalıntı kripto para birimleriyle füze ve nükleer deneyleri finanse etmekle suçladı. Yaptırımlara ve uyarılara rağmen Kuzey Kore, askeri gücünü geliştirmeye ve bu tür silahları test etmeye devam ediyor.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.