a

2024 Yılındaki Halving’in Bitcoin Fiyatına Etkisi

coinnet
coinnet

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz işlem gününde yaklaşık %7’lik kayda değer bir artış kaydederek fiyat seviyelerini 19.000 doların üzerine çıkararak yükseliş çizgisini sürdürüyor. Fiyat küçük bir red yaşayıp bu kritik seviyelerin altına düşerken, makul bir yükseliş trendine devam etme olasılığı yakın görünüyor. Dahası, boğa koşusu hala başlangıç ​​aşamasında gibi görünüyor ve gerekli hızı elde etmek için gerekenden daha fazla zaman alabilir. 

Kripto piyasaları 2022 boyunca birçok sarsıntıya göğüs gerdikten sonra, kriptoların çoğunluğu geriledi. FTX çöküşü nedeniyle oluşan kayıplardan parabolik toparlanmanın ardından Bitcoin fiyatı, potansiyeline ışık tuttu ve 2023’ün 1. çeyreğinin ortasına kadar beklenen rakam tahminleriyle de çelişti.

Bununla birlikte, yalnızca başka bir büyük platformun çöktüğü aşırı bir düşüş olayı durumunda, BTC fiyatı hala bu seviyeye gidebilir ki bu şu anda pek olası değil. Popüler analistlerden biri olan PlanB, en büyük kripto para için yeni bir zaman çizelgesi ile ortaya çıktı.

Analistler, 2021 boğa koşusunun başlamasından çok önce, BTC fiyatının yakın gelecekte 100 bin dolara ulaşacağını tahmin ediyorlardı. Bu arada düşüş hareketi hüküm sürerken, fikrini ve öngörüsünü yaymaya devam etti.

Bitcoin Halving’i mi bekliyor?

Şu anda fiyatların, Nisan 2024’te gerçekleşmesi planlanan yaklaşan Bitcoin Halving’in ötesine geçebileceğine inanıyor. Bundan sonra yükseliş, fiyatı 100.000 doların üzerine çıkarabilecek bir boğa koşusuna dönüşebilir. 

Ayrıca, aylık RSI hala aşırı satıldığı, 2015 ve 2018’in önceki ayı piyasası değerlerini geri kazanmadığı için düşüş eğiliminin yeniden canlanacağına dair korku devam ediyor. Bu nedenle, Bitcoin makro yükselişe geçse bile, bu hala çok erken bir eğilim. Çünkü önümüzdeki günlerde birkaç geri çekilme kaydedilebilir. 

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi: Coin-net.com’da ifade edilen görüşler herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımcılar, Bitcoin, kripto para birimi veya dijital varlıklara herhangi bir yüksek riskli yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelidir. Transferlerinizin ve alım satımlarınızın kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu lütfen unutmayın. Coin-net, herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını tavsiye etmez, Coin-net bir yatırım danışmanı değildir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.