2,800 Dolar Adımı Ethereum ile Bitcoin Farkını En Aza İndirdi

Son birkaç haftadır kripto para piyasalarının gerilemesi sürecinin yukarı yönlü ivme kazanması ardından Ethereum, marketin en gözde isimleri arasında yer alıyor. Kısaca hatırlamak gerekirse 25 Nisan günü ETH, en dibi 2,150 dolar olan fiyatından bugün 6.günü olmak üzere geldiği 2,797 dolar zirvesi ile büyük bir ilerleme kayıt edildi. Böylece geçen hafta Cuma gününden bu yana da % 14 ilerleme kayıt edilmiş durumda. Gelinen bu seviyeler ile beraber Ethereum ve lider kripto para Bitcoin arasındaki fark bir adım daha kapanmış oldu. Yazının yazıldığı sıralarda BTC dominans seviyesi şuanda %49,37 gerilemiş durumda. %50'nin altına en son Temmuz 2018 tarihinde gerilemişti.

Ethereum Bitcoin

ETH Güncel Durumu

Ethereum'un pazar payı şu anda % 15.60 bu oran Ocak 2018 altcoin patlaması sırasında olduğu kadar yüksek değil. O dönem ETH % 23'e ilerleme kayıt etmişti. O zamanlar XRP ve LTC gibi birkaç altcoin de iyi performans gösteriyordu ve genel kripto pazarında sağlam bir paya sahipti. Şu anda Ethereum için piyasa değeri 320 milyar doların hemen altında, ek olarak 314 milyar dolarlık PayPal nakit para akışına da sahip.

Ethereum 'un Bitcoin ' göre bu denli tercih ediliyor olmasında sağladığı pasif gelir kaynakları da önemli bir sebep olabilir. Özellikle neflasyon ile uzun vadeli mücadelede ETH yatırımcılar için sıkça tercih edilir bir varlık. Aynı zamanda Londra güncellemesinin Temmuz ayında yapılması bekleniyor ve buna, işlem fiyatlarını belirleyen unsurlar ve EIP-1559'da eklenecek. Bu sayede kullanıcılar en düşük fiyatlar ile hızlı transferler sağlayabilecekler.

Ancak güncelleme ne kadar Ethereum ağı üzerinde gas ücretlerini hafifletmeyi ön görse de, ağır yük altında olan ağ ile beraber bu yenilikler belirli bir süre gas ücretlerine etki etmeyebilir.

Sıcak gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:

TwitterFacebook.

Latin Amerika ‘nın En Büyük E-Ticaret Platformu, Bitcoin ile Ödeme Kabul Edecek

Coinbase Ödeme Seçeneği Olarak PayPal’ı Ekliyor