a

603,001,756 Dolarlık BTC Transferi ve Detayları

coinnet
coinnet

Bitcoin ile ilgili ” Balinaların BTC Transferi” şeklinde twitter paylaşımları ve haberlere daha önce denk gelmişsinizdir. Blockchain, şeffaflığı nedeni ile isteyen bütün katılımcıların ağdaki transferleri incelemesine izin vermektedir. Böylece bazı yazılımcılar ağ üzerindeki alış verişleri takip ederek, balinaların hareketlerini topluluğa aktarabiliyor. Son gelişme 16 Nisan tarihinde Bitcoin Block Bot‘u tarafından tespit edilip sosyal medya üzerinde paylaşıldı. Gizemli bir cüzdan üzerinden 610 adet BTC, yaklaşık olarak 603 milyon dolar, farklı cüzdanlar üzerine aktarıldı. Transfer farklı cüzdanlar üzerinden iki adet cüzdanın içerisine toplandı ve cüzdanların kimlikleri bilinmiyor. Bu arada transfer işlemi için sadece 24 dolar ücret ödendi.

Cüzdan toplamda 61,601 adet BTC ‘ye ulaşmış durumda. Gerçekleşen 31’inci transfer işlemi ile beraber aktarılan 9,000 adet BTC, cüzdan sahibini tek seferde gerçekleşen transfer rekorunda ikinci sıraya taşıdı.

Bitcoin’in Yazının Yazıldığı Sıralarda Güncel Fiyatı

Bitcoin İçin Balinalar Önemli

Yüksek miktarlarda gerçekleşen BTC transferi işlemleri, kimliği bilinmeyen cüzdan sahipleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu bireysel veya kurumsal alışveriş anlamına da gelebilmekte. Aynı zamanda Bitcoin 1 trilyon dolar market hacmine ulaşırken, balinaların hareketleri daha önemli hale geliyor. On-chain analizcilerden Willy Woo, twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla bilinen sosyal medya fenomenidir. Willy, 2017’de yaşana arz sıkışmasına benzer bir durum için öngörüde de bulundu. Belirtiği ayrıntılar ise şu şekilde;

Kripto paraların borsa dışına çıktıını gözlemleyebiliriz, bu hareketler genellikle spekülatif olarak yapılan alım ve satımlardan kaynaklanıyor, cüzdan sahipleri kendilerine uzun vadeli çantalar hazırlamaktalar. Eğer 2017 boğa sezonuna göz atacak olursanız, bu şekilde balinalar tarafından gerçekleşen büyük transferlerin gözlemlendiğini görebilirsiniz. Bu sayede oluşan arz sıkışması ile beraber boğa sezonu başlayarak fiyat 20.000 dolara kar yükseldi.

Willy Woo

Bitcoin(BTC) transferi piyasalardan coinlerin çekilmesi ile arz sıkışması yaratabiliyor. Sonuç olarak gerçekleşen talep fazlalığı ile fiyatlarda spekülatif artmalar ve düşmeler görülebilir. Bitcoin sahip olduğu şeffaflığı ile ağ üzerinde ki transferlerin incelenmesine izin veren bir sisteme sahiptir. Balinaların piyasalardan çektikleri yüklü miktarda BTC’ler sınırlı sayıda dolaşıma sahip olan Bitcoin için büyük önem taşıyor.

Güncel haberler ve sıcak gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızdan takipte kalabilirsiniz.

TwitterFacebook.

Phore Blockchain(PHR) ve Staking Avantajları

Graphene(GFN) ve Sınırsız Teknolojisi

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.