ABD’li Greenidge Operasyonlarını Büyütmek İçin Düğmeye Bastı

ABD’li kripto para madencisi Greenidge, operasyonlarını büyütmek için Çinli ekipman üreticisi Bitmain ile iş birliğine gidiyor.

Bitmain’den alacağı ekipmanları iki katına çıkaran Greenidge, kripto para madencilik operasyonlarını ülke geneline yaymayı hedefliyor.

Operasyonlar Teksas ve Güney Carolina’ya Dek Büyüyecek

Greenidge hisselerinin listelendiği NASDAQ’a verdiği bilgide, halihazırda New York’ta bulunan faaliyetlerinin kapsamını genişletmeyi ve Teksas ve Güney Carolina'ya kadar operasyonlarını ilerletmeyi planladıklarını duyurdu.

Bu genişlikte bir madencilik için de daha önce yine ekipmanlarını aldığı Çinli Bitmain ile anlaştığını duyuran Greenidge, daha önce verdiği siparişleri iki katına çıkarttığını belirtti. Şirket ayrıntılı olarak verdiği bilgide Bitmain’e daha önce verdiği siparişlerde 10 bin adet S19j Pros ekipmanlarının adedini 22 bin 500’e yükselttiğini belirtti. Greenidge ayrıca, siparişlerin de 2022 yılının iki ve üçüncü çeyreğinde şirkete teslim edilmesini beklediğini dile getirdi.

Teksas’ta Yeni Anlaşmalar Yapıldı

Greenidge yalnızca ekipman genişlemesine gitmediğini, aynı zamanda tesis kurmak istediği Teksas’ta da altı yeni veri merkezi ile anlaşma yaptığını belirtti. Operasyonunu ilerletmek istediği bir diğer tesis olan Güney Carolina’da ise var olan bir işletmeyi satın almak için girişimlerde bulunduklarının altını çizdi. Bu iki eyaletteki tesislerin toplam elektrik kullanımı ise 3 bin MW’ın üzerinde olacak.

Greenidge, halihazırda Dresden ve New York’ta bulunan tesislerinde 45 MW civarlarında kripto maden faaliyeti yürütüyor. Bu iki işletme de çalışmaya devam edecek.

Greenidge'in genişleme planı, ABD'nin kripto madenciliği faaliyetleri için yeni bir merkez olarak ortaya çıkmasıyla birlikte geliyor. Çin'deki yasağın artmasının ardından, birçok kripto madenci daha düzenleme dostu kıyılara taşınıyor ve ABD'nin çıkıştan yararlandığı görülüyor.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından derlenen Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi'nin son verilerine göre ABD, kripto para madenciliğinde Çin'in lider konumunu geride bıraktı. Ağustos ayının sonunda ABD, küresel hashrate payının yüzde 35,4'ünü oluşturuyordu - bu, madencilik için gereken bilgi işlem gücü seviyesini ifade ediyor - Nisan sonundaki yüzde 16,8'den önemli bir artışı temsil ediyor.