Air France Covid-19 Önlemleri İçin Blockchain Tabanlı Bir Sistem Kullanmaya Hazırlanıyor

Air France, yolcularının covid-19 test sonuçlarını doğrulamak için blockchain tabanlı bir sistem denemeye hazırlanıyor.

Seyahat ve Turizm, koronavirüs pandemisinin neden olduğu kısıtlamalardan en çok etkilenen endüstrilerden biri olduğu için, bazı firmalar giderek daha fazla dijital ve temassız çözümlere öncelik vermeye başladı.

Bunun üzerine Air France, blockchain tabanlı bir COVİD-19 seyahat sistemini test etmek için MedAire, SGS, International SOS ve Uluslararası Ticaret Odası ile ortaklık kurdu.

11 Mart'tan itibaren Air France, MedAire ve International SOS tarafından geliştirilen ICC AOKpass sisteminin pilot testine başlayacak. ICC AOKpass, yolcuların onaylanmış laboratuvarlardan COVID-19 test sonuçlarının güvenli bir kaydını içeren akıllı telefonlarına yükleyebilecekleri bir uygulama olacak.

ICC AOKpass, kullanıcının covıd-19 negatif sonucunun doğrulanması için güvenli bir uygulama olarak hizmet edecek, bu uygulama ile yolcuların bir kağıt test sonucu sunmasına gerek kalmayacak.

Salı günü yapılan bir duyuruya göre, test dört hafta sürecek ve belirli rotalarla sınırlı kalacak. Basın açıklamasında, uygulamanın kullanımının rotada uçan yolcular için gönüllük esasına dayalı olacağı söylendi. Air France, seyahatle ilgili dijitalleştirme uygulamalarına yardımcı olmak için testten elde edilen ayrıntıları projedeki diğer tüm işbirlikçilerle paylaşacağını söyledi.

Air France' da müşteri deneyimi direktörü Catherine Villar, koronavirüs pandemisi sırasında seyahat sektöründe dijital inovasyona duyulan ihtiyaç hakkında yorumda bulundu:

AOKpass uygulaması yolcuların güvenliği için geliştirilen Air France Protect protokolü ile tamamen uyumludur. Pandeminin getirdiği değişikliklerin uzun vadede de geçerli olacağına inanıyoruz ve bu yeni sistemle başa çıkmamıza yardımcı olabilecek tüm girişimleri desteklemeye kararlıyız.

AOKpass sistemi, Air France tarafından kabul edilen ilk blockchain tabanlı sistem değildir. Dünyanın en büyük beşinci havayolu şirketi olan bu şirket, yeni teknolojiye uyum sağlayan bir şirkettir.

Blockchain Tabanlı Sistemler Seyahat Sektöründe De Kullanılmaya Başlandı

Statista tarafından hazırlanan bir rapora göre, Birleşmiş Milletler haber ajansına göre havayolları koronavirüs pandemisine tahmini 314 milyar dolar kaybetti ve hava yolculuğu %60' ın üzerinde düştü. Sosyal mesafe protokollerine uymak için insanlar, blockchain gibi dijital taban katmanları gerektiren temassız protokollere giderek daha fazla öncelik veriyorlar.

Daha önce Cointelegraph tarafından bildirildiği gibi, Güney Kore'deki Jeju Adası, DeFi tabanlı bir COVİD-19 izleme uygulaması kullanıyor. Ocak ayında ise Frankfurt havaalanı yolcuların COVİD-19 test sonuçlarını izlemek için Iota tabanlı bir uygulama kullandığını bildirmişti.

CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayınız.