Amazon’dan Kripto Para ve Blockchain Uzmanı İş İlanı

Çevrimiçi pazarlama devi Amazon, yakın tarihli bir iş ilanına göre kripto para ve blockchain uzmanı arıyor. Şirket, işe alınacak kişiyi ödeme ekibine eklemeyi planlıyor.

Çevrimiçi pazarlama devi Amazon, yakın tarihli bir iş ilanına göre kripto para ve blockchain uzmanı arıyor. Şirket, işe alınacak kişiyi ödeme ekibine eklemeyi planlıyor.

Amazon, yayınladığı iş ilanı ile deneyimli bir kripto para birimi ve blockchain uzmanı aradığını duyurdu. Bu hamle, Amazon'un kripto para kabulü ve ödemeleri için yeni bir yol haritası sunma vizyonuna sahip olduğu şeklinde yorumlandı. Bir önceki duyuruda Amazon'un sözcüsü, şirketin kripto ödemesini etkinleştirmeyi düşüneceğine dair bir ipucu vermişti. Şirketin, yakın tarihte özellikle Bitcoin ile ödeme sistemi geliştirileceği düşünülüyor. Amazon, yaptığı açıklamada “Geleceğin modern, hızlı ve ucuz ödemeleri mümkün kılan yeni teknolojiler üzerine kurulacağına inanıyoruz. Bu geleceği mümkün olan en kısa sürede Amazon müşterilerine sunmayı umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Amazon’un duyurduğu iş ilanına göre kripto ve blok zinciri uzmanının kripto para birimleri hakkında geniş bir bilgiye sahip olması gerekiyor. Bunun yanında işe alınacak kişinin merkez bankası para birimlerine ve dağıtılmış defterlere dair bilgi sahibi olması bekleniyor. Şirketin Web Hizmetleri ekibi, blockchain deneyimli bir çalışanı işe almak için acil bir reklam bile yaptı. Amazon'un bu hamlesi kripto para sektörüne sıcak baktığı şeklinde yorumlandı. ABD merkezli dev şirket Amazon, geçtiğimiz yıllarda amazonbitcoin.com alan adının yanına üç yeni kripto birimiyle ilişkili alan adını eklemişti. Geçtiğimiz aylarda şirket, Ethereum’u (ETH) destekleyeceklerini duyurmuştu. Açıklamada Amazon Web Services kullanıcılarının Ethereum ana ağına bağlanabilecekleri belirtilmişti. Amazon'un iş ilanı hamlesi merak uyandırdı.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.