Binance Borsasından ATH Sonrasında 40 Bin Bitcoin Çıkış Yaptı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’dan son dönemlerde ciddi çıkışların gerçekleşmesi dikkat çekti.

Kripto para verilerini piyasa ile paylaşan CryptoQuant’tan elde edilen verilere göre, Binance’dan yakın dönemlerde 40 bin Bitcoin çıkış yapıp bilinmeyen cüzdanlara gitti. Borsada toplam Bitcoin’in 500 bine yakın olduğu dile getirildi.

Likidite Sorunu Olabilir

Borsa yeterli bir likidite sağlayamadığı zaman yatırımcılar kripto paralarını farklı noktalara taşıyabiliyor. Ancak son dönemlerde beklentilerin üzerinde bir çıkış gelmesi veri sitelerinin dikkatini çekti.  Daha önce Binance.US, bir işlemin beklenen fiyatı ile bir siparişin fiili uygulaması arasındaki fark olan "kayma" olarak adlandırılan büyük bir hatayla karşı karşıya kalmıştı. Piyasadaki emir defteri çok zayıf olduğunda varlık üzerindeki oynaklık katlanarak artma eğilimi gösterir ve bu da değerde büyük bir düşüşe yol açar.

Ortaya çıkan hata nedeniyle Binance.US'ta Bitcoin fiyatı 8 bin dolara düştü ve yolda çok sayıda satın alma emri uygulandı. Binance.US'ta piyasaya daha fazla likidite sağlamak için ana platform, fonlarının bir kısmını zincir içi ölçümler tarafından "çıkışlar" olarak sayılan ABD hedefli platforma taşıyabilirdi.

Doğal Çıkışlar da Meydana Geldi

Binance’da bu sorunların dışında doğal çıkış yapan, yani halihazırda belirli bir plan dahilinde hareket eden yatırımcılar da bulunuyor. Özellikle Nisan ayındaki ATH’nin daha da yukarılara taşınması sonucunda kripto paradan çıkmak isteyen, karını almayı hedefleyen yatırımcılar birçok borsada olduğu gibi Binance’da da satışa yolunu tercih edebiliyor. Bunun yanı sıra daha da yükseleceğini ön gören yatırımcılar kendi cüzdanlarında tutarak, daha güvenli bir yol tercih edebiliyor.

Yapılan hacim ölçümlerinde satış baskısının söz konusu olmadığı ortaya çıktı. Bu da kripto paranın ilerleyen günlerde yeniden toparlayabileceğini gösteriyor. Daha önce, Bitcoin'in fiyatının önceki ATH'den 29 bin dolara geri döndüğü Mayıs ayında kayda değer döviz girişleri ortaya çıktı. Çoğu perakende yatırımcı, kar elde etmek için cüzdanlarından paraları borsalara taşıdı.