Bir Merkezi Olmayan Finans Projesi Olarak EasyFi

EasyFi, blockchain ağları üzerine inşa edilmiş dijial varlıklar için izinsiz bir para piyasası protokolüdür ve ‘Merkezi Olmayan Finans Projeleri’ olarak bilinen DeFi’ nin bir parçasıdır.

EasyFi Nedir? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Proje, hisse senedi tüccarı, yatırımcı ve fon yöneticisi olan Anshul Dhır’ ın Blockchain ve kripto para birimlerini keşfetmesiyle başladı. Blockchain teknolojisi özellikle finans alanında dünya çapında çok disiplinli bir büyüme görmüş olsa da bu dipsiz teknolojinin benimsenmesi bu konuda teknik bilgi sahibi olanlar ile kısıtlıdır. Merkezi Olmayan Finans (DeFİ) ile bu çözülebilir ancak orda da başka engeller vardır.

Genel kitle olan asıl yararlanıcılar ise yukarıda belirtilen nedenlerden ve daha fazlası nedeniyle kullanımdan uzak kalmışlardır. Bu sorun Anshul Dhır’ ın, Blockchain pazarını herkese açan, bankasız bankacılık iddiasıyla yola çıkan bir proje inşa etmesine neden olmuştur.

EasyFi, Blockchain ağları üzerine inşa edilmiş dijital varlıklar için izinsiz bir para piyasası protokolüdür ve DeFi’ nin bir parçasıdır. Kullanıcılar, bir üçüncü taraf müdahalesi olmadan piyasa odaklı bir faiz oranı yerine herhangi bir dijital varlığı ödünç verebilir ve ödünç alabilir ve ayrıca varlıklarını ellerinde tutabilirler.

EasyFi, kullanıcıların coğrafi kısıtlamalara bakmaksızın küresel kredi piyasalarına eşler bazında erişimlerini sağlar, rant arayan aracıları puanlar ve seçtikleri finansal ürünleri seçmelerini sağlar. Konsepti detayları ile anlatan Dhır, ‘ Küçük yatırımcıların blok zinciri tabanlı bir finans uygulamasını, kendi seçtikleri kredileri otomatik bir şekilde almaları için kolaylık sağlıyoruz. Kullanıcılarımız mikro kredilerden avans kredilerine her işlemi bir tıkla yapabilirler. EasyFi kullanıcıların dijital valıklarını korurken Blockchain tabanlı kredi ürünleri de sunuyor.’ diyor.

EasyFi lansmanından bu yana 6500’ den fazla kullanıcıya 30 milyon dolarlık kredi kullandırdı. Şirket, geleneksel finans ve DeFi alanından melek yatırımcılarla 300.000 ABD doları tutarındaki bir melek turunu 3 milyon ABD doları değerinde bir tutarla kapattı. EasyFi son 6 ayda 50 milyon ABD doları tutarında bir iş ile büyük bir küresel kullanıcı tabanına erişti. EasyFi şu anda 55 milyon dolar değerinde. Şirkete ait kripto para olan EASY ise dünyanın en büyük dijital varlık borsaları üzerinde işlem görmekte.

Dhir yakında şirketin başa baş noktasına ulaşacağını söylüyor. Dhir, ‘Önümüzdeki iki çeyrekte, planlandığımız gibi dikey ve yatay olarak büyüyerek başa baş noktasına ulaşma ihtimalimiz var. Lansman ve altyapının genişletilmesi için sıralanan yeni ürünlerle daha yeni gelir akışları eklemeyi umuyoruz. 2022’nin 2. çeyreğine kadar net kar elde etmeye kararlıyız.’ diyor. Şirket yakında tüketici krediler, işletme kredileri ve maaş kredileri gibi yeni kredi ürünleri ile büyümeyi planlıyor.