Bitcoin Elon Musk Tarafından “Kaçınılmaz” Mesajını Blockchain’e Kaydetti

Elon Musk'ın şifreli tweet'i olan "Geriye dönüp bakıldığında kaçınılmazdı" tweeti, şimdi sonsuza kadar Blockchain'e kazındı. Bitcoin Elon Musk tarafından bugün erken saatlerde destek görünce bir yükseliş kazandı.

Tesla CEO'su tweet'i bugün erken saatlerde yayınladı. Mesaj, perakende yatırımcının bir kez Wall Street'i alıp kazandığını gören mevcut WallStreetBets / GameStop fenomeni hakkındaki duruşunu ifade etti. Bu tweet, yalnızca son birkaç gündeki olayları özetlemekle kalmadı. Aynı zamanda merkezi olmayan finansa yönelik tüm hareketi ve birçok insanın hissettiği öfkeyi de yakaladı.

“Sahip olmadığınız evleri satamazsınız. Sahip olmadığınız arabaları satamazsınız. Peki size ait olmayan hisse senedi satmak!? Bu, körelmiş nedenlerle yasal bir dolandırıcılıktır.” diye yazdı. Musk, daha önce Twitter'da kendi hayal kırıklıklarını ifade ederek ve bu hisse senetlerini satın alarak dünyanın dört bir yanındaki protesto edenlerle aynı hizaya geldi.

Ancak "kaçınılmaz" tweet'in etkisi, bu artan isyanı o kadar tanımlıyordu ki, şimdi Bitcoin blok zincirinde ölümsüzleştirildi. 

Mesajın Bitcoin blok zincirinde korunması

Glassnode CTO'su Rafael Schultze-Kraft'ın da belirttiği gibi, bir Bitcoin madencisi Musk'ın mesajını yeni bir blok madenciliği yaparken eklemeye karar verdi. 

Madenci, bir madencinin Bitcoin madenciliği ödüllerini kendi cüzdanlarından birine gönderdiği "Coinbase" işlemine koydu. Buraya az miktarda metin eklemenin mümkün olduğunu belirtmek isteriz.

Mesaj şöyle görünüyor: "% 25 Geriye dönüp bakıldığında kaçınılmazdı."

Bu kelimeler , 13:44 GMT'de çıkarılan 668,197 bloğuna dahil edildi . Ama bu fikre sahip olan tek kişi bu madenci değildi.

Isle of Man merkezli kripto borsası CoinCorner'ın teknoloji lideri Zakk Lakin, mesajın blok zincirinde sonsuza kadar korunmasını sağlama görevini üstlendi. Lakin, üç saat önce aynı teklifle bir işlem sundu, ancak henüz bir bloğa inmedi. 

“Elon Musk'ın tweetinin ardından Bitcoin yazdığı biyografide sonraki güncellemeyi görünce sektöründe önemli bir anı ve takımın geri kalanı gibi görünüyordu.” Lakin belirtti.

Lakin, "İşlemin nispeten düşük bir ücretle gönderildiği için hala onay almasını bekliyorum, onay alındığında bir bloğa dahil edilecek." dedi.

Bir Bitcoin bloğuna mesaj eklemenin birkaç yolu vardır. Bunu sizin için yapan, kullanabileceğiniz bazı hizmetler var. Alternatif olarak, Lakin'in yaptığını yapabilir ve bir işlem oluşturmak için Bitcoin Core'un komut satırı arayüzünü kullanabilir ve işlemin koduna gömülü az miktarda veriyi - bu durumda Musk'ın tweet'ini - dahil edebilirsiniz. 

Elon Musk Twitter biyografisini değiştirdi

Elon Musk, Bitcoin'in fiyatı yaklaşık 32.000 dolar iken Twitter biyografisini "Bitcoin" olarak değiştirdi. 15 dakika içinde, Bitcoin bugünün en yüksek seviyesi olan 38.000 dolara giderken 35.000 dolara yükseldi. 

Ancak her Bitcoiner, Musk'ın kripto para birimini açıkça onaylamasından fayda sağlamadı. Analitik sitesi Bybt'tan elde edilen veriler, kripto para biriminde açığa çıkan Bitcoin tüccarları tarafından 420 milyon doların üzerinde kayıp yaşandığını gösteriyor . 

Lakin ayrıca, bu tweet'in Musk'ın Bitcoin konusundaki duruşu hakkında netlik sağladığını söyledi. Lakin'e göre Elon, “geçmişte Bitcoin fikriyle flört eden ancak hiçbir zaman taahhütte bulunmayan biriydi. Artık dünyanın en zengin adamının Bitcoin'e göz kulak olduğunu inkar etmek mümkün değil." dedi. 

Diğer gizli mesajlar arasında Bitcoin'in 2020'de yarılanmasından önceki blokta, Bitcoin'in kökenine bir övgü de 2016'da Julian Assange'den gelmişti. Hatta 666.666 blok etrafta yuvarlandığında İncil mesajı yer alıyordu. 

Mesajda "Kötülüğün üstesinden gelmeyin, kötülüğün üstesinden iyilikle gelin" yazıyordu. Bunu Wall Street'e söylemişti.

Kaynak: decrypt