Bitcoin Fiyatı 55.000 Dolara Düştü!

Lider kripto para birimi Nisan ayının ortalarında ciddi bir düşüş yaşayarak 47.000 dolara kadar geri çekilmişti. Fakat son dönemlerde toparladığı ve tekrardan 60.000 doların üzerine kendisini atacağı düşünülürken Bitcoin fiyatı 55.000 dolara düştü.

Özellikle 2021 yılına önemli bir yükseliş ivmesiyle giren kripto para birimleri, ilk çeyreklik dönemi gayet iyi geçirdiler. Nisan ayının ortalarında Bitcoin fiyatının 47.000 dolara kadar geri çekilmesiyle yatırımcılar endişelenmeye başladılar. Fakat önceki zamanlarda ciddi yükselişler gerçekleştirdiğinden dolayı bazı analistlerin aç gözlülük seviyesi olarak adlandırdığı bu bölgeler için geri çekilmeler normal olarak görüldü. Bununla birlikte kurumsal yatırımcılardan da büyük destek görülen bir yıl geçirildi. Özellikle Microstrategy ve Tesla gibi dünya devi şirketler kripto para birimlerine yatırım yapmayı tercih ettiler. Bu devler kurumsal yatırım kervanını başlatınca dünyanın dört bir yanından kripto yatırımları gelmeye başladı.

Bitcoin fiyatı, kurumsal yatırımlardan olumlu şekilde etkilendi. Yatırımcılar da nasibini aldılar. Lider kripto para birimi altcoinleri de harekete geçirdi. Birçok altcoin kendisine yeni zirve noktaları belirledi. Tüm bunların yanında Bitcoin ödeme yöntemi olma yolunda önemli adımlar attı. Türkiye'de güvenlik gerekçesiyle yasaklanmış olsa da dünya genelinde bu şekilde bir ödeme alma söz konusu oldu. Bu durum da hükümetlerin ilgisini çekti ve kripto para sektörü altın çağını yaşamaya başladı.

Şu anda 55.000 dolarlık Bitcoin fiyatı, zirve noktasının oldukça altında seyrediyor. Fakat bazı analistler hala yıl sonu için fiyat tahminlerini koruyorlar.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.