Bitcoin Sıkıntısının Sebebi PayPal mı?

Pantera Capital, Bitcoin arzında yaşanan sıkıntının temel sebebinin PayPal olduğunu iddia etti.

Pantera Capital'e göre Bitcoin'in arz sıkıntısı fiyat üzerinde dramatik bir etkiye sahip olabilir.

Kripto yatırım şirketi Pantera Capital, yayınlamış olduğu raporda, Bitcoin'in yaşadığı son artışların temelinde arz sıkıntısının olduğunu, ve yeni basılan BTC'nin çoğunun PayPal tarafından ele geçirildiği ifade edildi.

PayPal’ın yeni kripto hizmetinin "halihazırda büyük bir etkiye sahip olduğunu" iddia eden Pantera, piyasaya sürülen BTC'lerin %70'lik kısmını PayPal'ın aldığını ileri sürdü.

İtBit verisine atıfta bulunan Pantera, şunları iddia ediyor:

"PayPal, sektöre girişini ilan ettiğinden bu yana, hacim son derece genişledi. itBit hacmindeki artış, PayPal'ın sektöre girdiğini açıkladıktan sonraki dört hafta içinde yeni Bitcoin arzının neredeyse %70'ini satın aldığını gösteriyor. "

Pantera

Bitcoin'in para politikası zaman içinde deflasyonist olacak şekilde programlanmıştır. Yaygın olarak benimsenmesi, daha yüksek satın alma gücüne ve arz kıtlığına yol açar. Pantera, PayPal'ın Bitcoin'in parabolik olarak dalgalanmasına neden olduğunu belirtiyor.

Paypal Sektöre Girdi

PayPal, bu ayın başında ABD'li müşterileri için kripto alım satım işlemlerini başlattı. Ancak şuan 20 bin dolarlık sınır söz konusu. PayPal 2021 yılının başında küresel anlamda kripto para hizmetini başlayacak.

PayPal'ın dünya üzerinde 300 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu sayı, kripto para birimleri için hayati bir önem taşıyor. Zira bu rakam, kripto paraların dünya üzerinde kabul görmesi için son derece önemli olabilir.

Pantera, Bitcoin satın almanın 2017'deki son boğa piyasasında olduğundan çok daha kolay olduğunu belirtiyor.

Bitcoin'in dünyada daha fazla kişi tarafından benimsenmesi, dev kriptonun değerini arttıracak unsurlardan bir tanesidir. Bitcoin son derece değişken olmaya devam etse de, son iki ayda yükselişe geçmeden önce alışılmadık derecede uzun bir istikrar dönemi oluşturdu.

Kaynak: Cointelegraph