Bitcoin, Tesla’yı Geçebilecek mi?

Bitcoin piyasa değeri 700 milyar doları aşmayı başardı. Bu da Elon Musk'ın Tesla şirketine oldukça yaklaştığı anlamına geliyor.

Bitcoin için en son fiyat gelişmelerinin ardından, kripto para biriminin piyasa değeri, piyasa değerine göre ilk on varlık arasına girdi. Daha yakın zamanlarda BTC, Elon Musk’ın elektrikli aracı ve temiz enerji şirketi Tesla ile boşluğu kapattı.

Bitcoin Tesla'ya Yaklaştı

Kripto para birimi, Ekim 2020'den bu yana kayda değer bir hızda seyrediyor. BTC 20 bin doların üzerine çıktığından beri neredeyse %300 oranında artmış durumda.

Şimdiye kadar, Bitcoin 2021'de de yükseliş performansına devam etti ve bir hafta içinde yaklaşık %30 artış gösterdi. BTC'nin en son zirvesi 38.600 dolar olarak kayıtlara geçti. Bu yalnızca birkaç saat önce yaşandı.

Doğal olarak, varlığın fiyatı arttığında, piyasa değeri de artar. BTC'nin durumunda, piyasa değeri, dolaşımdaki coin sayısı ile her birinin fiyatı çarpılarak belirlenir.

Asset Dash'in verilerine göre, bugünün rekorundan sonra, en büyük kripto para biriminin kümülatif piyasa değeri 715 milyar dolara ulaştı. Bu, BTC'yi izleme kaynağı sıralamasında 7. sıraya yerleştirdi. Yani bu bitcoin, Elon Musk’ın elektrikli araç devi Tesla’nın piyasa değerine yaklaştı.

İkisinin şu anda nispeten benzer bir piyasa değeri olmasına rağmen, tamamen farklı varlık gruplarını temsil ettiklerini belirtmek gerekir. BTC 7/24 işlem gören düzenlenmemiş, serbest piyasa ürünüdür. Öte yandan Tesla, kısa süre önce büyük ABD endeksi S&P 500'e katılan halka açık bir şirkettir.

Asset Dash'in verileri ayrıca, bitcoin'in yükseliş yolunda birkaç önemli ismi geçtiğini gösteriyor. Bunlara finans devleri MasterCard, JPMorgan Chase & Co ve Visa, Verizon Communications, Alibaba Group Holding ve Tencent dahildir.

BTC de Tesla'nın üstesinden gelirse, sonraki hedefler Facebook (775 milyon dolar), Alphabet (1,2 milyar dolar), Amazon (1,6 milyar dolar), Microsoft (1,65 milyon dolar) ve piyasa değerine göre dünyanın en değerli şirketi Apple (2,2 trilyon dolar) olacak.

Elon Musk ve BTC

Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO'su Elon Musk, tuhaf ve bazen alaycı tweetlerle dolu, ilginç bir Bitcoin geçmişine sahip. Ocak 2020'de "bitcoin benim güvenli sözüm değil" dedi ve yaklaşık bir yıl sonra "BTC benim güvenli sözümdür" dedi.

İlginç bir şekilde, başka bir kripto para birimi olan Dogecoin'e daha açık ve destekleyici oldu. Twitter profili yakın zamana kadar "Dogecoin'in eski CEO'su" nu gösteriyordu ve tweet'lerinden bazıları varlığın fiyatını üç haneye kadar artırmıştı.

Kaynak: Crypto Politan