a
NFT

Blockchain’de Telif Hakları Documentchain İle Güvence Altında

coinnet
coinnet

Documentchain’de yazarlık güvence altında: Besteci Marc Eisenschink, blockchain teknolojisine güveniyor..

Yazarlık Documentchain’de güvence altında: Müzisyen Marc Eisenschink, kurcalamaya karşı (tamper-proof) koruma sağlamak için blockchain teknolojisini kullanıyor…

Potsdam – Marc Eisenschink bir müzisyen, ses tasarımcısı ve besteci. Halihazırda 40’tan fazla oyun için müzik besteledi ve Comédie Française Paris ve Deutsche Oper Berlin gibi ünlü tiyatrolar için çalışmalar yaptı. 2019’dan beri EISENSCHINK adı altında Ambient / Noise türünde elektronik müzik üretiyor!

Eserlerinin yazarı olarak, yaptığı bestelerini herhangi bir yere kaydettirmek zorunda kalmadan otomatik olarak telif hakkına tabidir. Ve işte tam da burada, hemen hemen tüm müzisyenlerin ve bestecilerin bildiği bir sorun yatıyor: Eserlerinin yazarı olduklarını her an şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlayabilmeliler. Başka bir deyişle, telif hakkı anlaşmazlıkları durumunda, kompozisyonu ilk yaratanların kendileri olduğunu kanıtlayabilmeli ve bu nedenle bu çalışmanın kullanımına karar verme hakkına sahip olmalıdır.

Marc Eisenschink, “Özellikle Ortam / Ses alanında, melodi ve ritim yoluyla net farklılaşmaya izin veren motive edici müziğin tam tersine, sadece farklı ses dokuları açısından kısmen farklılık gösteriyor,” diye açıklıyor. Bir notere gitmek, yazarlığını kanıtlamanın bir yolu olabilir. Bununla birlikte, Müzisyen, daha uygulanabilir, daha basit ve daha ucuz bir seçeneğe karar verdi. Buda Gerekli olması durumunda, kendi müzik parçalarını kendisinin yarattığını ve ne zaman olduğunu kanıtlayabilmek için Documentchain’i (https: // de. documentchain.org/) kullanmasına neden oldu.

Documentchain, blockchain teknolojisini kullanan dağıtılmış, merkezi olmayan bir veritabanıdır. Softwarebüro Krekeler tarafından geliştirilen documentchain (www.krekeler.de), müzisyenin herhangi bir boyuttaki dosyaları veya uzun müzik parçalarını metin ve ses olarak yayınlamaya gerek kalmadan anlaşılır bir şekilde yedeklemesini sağlar. “”Basit bir ifadeyle, documentchain bilgileri birbirine bağlı veri bloklarında saklar. Zaman damgaları ve işlem verileri ile sağlanır. Bu şekilde, documentchain bir belgenin ne kadar süredir var olduğuna dair kanıt sağlar, ” diye açıklıyor Harald Krekeler.

Müzik eserine ek olarak, Marc Eisenschink her zaman adını, yaratılış tarihini ve müzik parçasıyla ilgili notlarını içeren bir belge veya sesli not oluşturur. Tüm dosyaları bir ZİP dosyasına birleştirir ve daha sonra documentchain ile kaydeder. “Dosyaların kendileri yayınlanmıyor, besteciyle kalıyorlar. Sadece dosyanın karma değeri, yani dijital parmak izi, dağıtılmış veritabanında kalıcı olarak saklanır,” diyor Harald Krekeler.

Bir belgenin her revize edilmiş versiyonu, bir zaman damgası ile kurcalamaya karşı korumalı bir şekilde Documentchain de saklanır. Müzisyen için bu, eserlerindeki her ilerlemenin, müzik parçasının her revizyonunun Documentchain ile şüphesiz belgelendiği anlamına gelir. “Bazen kafamda sadece her şeyin daha sonra dayandığı bir ses veya kısa bir motif var. Sık sık onu takip edip edemeyeceğimi bilmiyorum. Ancak, işbirliği ortaklarıma veya müşterilerime kazandırmadan önce, sadece bir miktar olsa bile, yatırıyorum.”                                

Çoğu müzisyen gibi, Marc Eisenschink de çeşitli sabit disklerde saklanan büyük bir müzik ve fikir arşivine sahiptir. “Documentchain’i duyduğumda, biraz toparlanma fırsatını da yakaladım,” diye gülümsüyor ve devam ediyor: “önemli ses dosyaları artık blockchain teknolojisi ile düzgün bir şekilde yapılandırılmış ve telif hakkıyla korunmaktadır.

Documentchain kullanmak için uygulama yazılımı gereklidir. Bu, Windows, Linux veya macOS için açık kaynaklı cüzdan yazılımı “DMS Core” dir. Office Manager DMS ve web hizmetleri gibi profesyonel belge yönetimi çözümleri, documentchain’in ek yazılım olmadan kullanılabilmesi için API aracılığıyla cüzdanla da iletişim kurabilir.

Daha fazla bilgi şu adreste mevcuttur: https://www.marceisenschink.de/ ve https://de.documentchain.org/


Marc Eisenschink hakkında;

Mark Eisenschenk bir müzisyen, ses tasarımcısı ve bestecidir. 40’tan fazla tiyatro oyunu için müzik besteledi ve Comédie Française Paris, Deutsche Oper Berlin, Deutsches Theater Berlin, Volksbühne Berlin ve Hans Otto Theater Potsdam için çalışıyor. Bir gitarist olarak, çeşitli oluşumlarda oynuyor ve Norveç’teki Bergen Festivali’nde ve Şanghay’daki Sahne Sanatları Festivali’nde sahne aldı.

2019’dan beri Marc Eisenschink, Eisenschink adı altında ortam/ses türünde elektronik müzik üretiyor!


Softwarebüro Krekeler Hakkında;

Softwarebüro Krekeler, 20 yılı aşkın bir süredir, tüm iş iletişiminin hızlı dijitalleştirilmesi ve yönetimi için genişletilebilir ve güçlü bir DMS ürünü olan Office Manager DMS’Yİ ve belgelerin, dosyaların ve e-postaların GoBD’ye göre eksiksiz, endeksli ve denetlenebilir elektronik arşivlemesini sunmaktadır.

Bu amaçla, Ofis Yöneticisi merkezi erişim kontrollü belge yönetimi ve taranan belgelerin basit, elektronik işlenmesini sunar. Otomatik keywording, dosyaları, belgeleri ve e-postaları saniyenin bir kesirinde almanızı sağlar. Buna ek olarak, Ofis Yöneticisi bilgilerin bütünlüğünü sağlar, belgelerin sürüm kontrolünü kaydeder, verilerin güvenli bir şekilde kullanılabilirliğini sağlar ve dağıtımını ve erişim kontrolünü düzenler. Bu nedenle DMS, temel veri koruma Yönetmeliğinin kurallarına da uygundur.

Belge yönetimi çözümü sürekli olarak daha da geliştirilmektedir ve mevcut BT altyapısına kolayca entegre edilebilir ve bir şirketin ilgili sektörüne esnek bir şekilde uyarlanabilir. Ofis Yöneticisi, bireysel iş istasyonları için ve kurumsal ağlar için istemci/sunucu teknolojisi ile sunulmaktadır.

2018’de Office Manager’a documentchain entegrasyonu ile yeni bir işlev verildi. 18.0 sürümü ile DMS, belge bilgilerinin kamuya açık bir blok zincirinde saklanmasına izin verir, böylece önemli belgelerin ve sözleşmelerin uygunluğunun daha iyi onaylanmasını sağlar. Bu nedenle, Office Manager kullanıcıları, belgenin belirli bir zamanda zaten var olduğunu ve o zamandan beri değişmeden kaldığını kanıtlayabilir.

Website: https://documentchain.org/ – Twitter: https://twitter.com/documentchain – Telegram: https://t.me/documentchaintr

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.