Bobby Lee: “Çin’deki Kısıtlamalar Kripto Para Yasağının Habercisi”

Ballet CEO'su ve Bitcoin savunucusu Bobby Lee, Çin'in kripto para madenciliği üzerinde devam eden baskısı hakkında konuştu. Lee, hükümetin dijital Yuan çalışmalarına rağmen, Pekin'in kripto para birimi endüstrisini devam ettirmekle ilgilenmediğini öne sürdü. Lee, "Çin’in 4-5 yıl içinde kripto paraları tamamen yasaklayabileceğinden korkuyorum." diye konuştu.

Ballet CEO'su ve Bitcoin savunucusu Bobby Lee, Çin'in kripto para madenciliği üzerinde devam eden baskısı hakkında konuştu. Lee, hükümetin dijital Yuan çalışmalarına rağmen, Pekin'in kripto para birimi endüstrisini devam ettirmekle ilgilenmediğini öne sürdü. Lee,  "Çin’in 4-5 yıl içinde kripto paraları tamamen yasaklayabileceğinden korkuyorum." diye konuştu.

Bobby Lee, Çin'in ilk kripto borsası BTCChina'yı yönetme görevi sırasında Çin hükümetiyle yaşadığı çatışmaları göz önünde bulundurarak, “Çin, dijital Yuan’ın küreselleşme hedefine ulaşması için kripto para birimlerini düzenlemek istiyor” dedi. Lee ayrıca Çin hükümetinin bölgede var olan geniş kripto varlık ekosistemiyle ilgilenmediğini belirtti. “Bekle ve gör” yaklaşımına vurgu yapan Lee, 2017 yılının artan düzenleyici incelemenin başlangıcı olduğuna işaret etti.  Lee, hükümetin son zamanlardaki madencilik ve ticaret yasaklarının, vatandaşları yüksek riskli yatırımlara girmekten caydırmak amaçlı yapıldığını düşünüyor.

Lee ayrıca, “Bitcoin, dijital Yuan için doğrudan bir rekabet birimi değil. Kripto para endüstrisinin Çin'in geri çekilmesinden zarar göreceğini düşünmüyorum.” ifadelerine yer verdi. Bitcoin'in merkezi olmayan küresel ağı sayesinde uzun vadede Bitcoin ve kripto pazarının etkilenmeyeceğini vurguladı. CEO bunun yanında 2021 yılında Fortune 500’de sıralanan şirketlerin mevcut portföylerine daha fazla Bitcoin ve kripto varlık eklemesini umuyor. Daha önce Elon Musk, SpaceX'in de Bitcoin'e sahip olduğunu açıklamıştı.

Amazon’un kripto para birimleri kabulüne yönelik iddiaların ardından Bitcoin güne yeşil başladı. Haberin yayın saati esnasında BTC 38.407 dolardan işlem görüyor.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi Twitter ve Instagram’dan takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.