Brezilya ‘ nın İlk Bitcoin ETF ‘si 112 Milyon Dolar Arttırdı

Brezilya 'nın en büyük borsası B3, çoğunlukla Bitcoin, ethereum ve Chainlink veya Litecoin gibi diğer kriptoları para birimlerini içeren ETF listeledi. Beklentileri % 150 aşan ETF, Perşembe günü yaklaşık olarak 615 milyon Real topladı.

Yatırımcılar, basitleştirilmiş bir şekilde Brezilya'da yerleşik olan ve Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (CVM) 359/02 Talimatı ile düzenlenen HASH11 hisselerini satın alabilecek. Bu fon, sırayla, Cayman Adaları'nda kurulmuş ve Bermuda Borsası'nda (BSX) listelenen bir fon olan Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF'nin hisselerine yatırım yapacak. Bu yapı (yabancı ETF hisselerini alan Brezilya ETF'si), B3'te bulunan çeşitli ETF'ler tarafından kullanılıyor. "

Bu düzenlenmiş borsa yatırım fonu, Brezilya Reali cinsinden hisse senedi portföyleri aracılığıyla Kripto para birimlerine olan talebi kolaylaştırıyor.Bu, Brezilya ve Kanada dışında neredeyse tüm Amerika için bir ilk haline dönüştü ve Amerika Birleşik Devletleri hala kendi kripto ETF'sini bekliyor.

Bitcoin Yükseldi

Yeni ABD SEC başkanı geçtiğimiz günlerde görevine başladı , Kripto Para Piyasası Biden yönetiminin Trump'tan daha dostça olmasını bekliyor, bu nedenle yakında bir ABD ETF'si de başlayabilir.

Brezilya'da Bitcoin, Venezuela'da benimsenmesinden sonra yükselmeye başladı ve şu anda hala hiper enflasyonda aşamasında.Venezuela'dan Kolombiya'ya, daha sonra Brezilya'ya ve kıtanın büyük bir kısmına yayıldı.

Bölgesel bir güç merkezi olarak Brezilya, ilk kripto ETF'sinin bu tarihi lansmanıyla pekiştirilen bir kripto merkezi olarak liderlik ediyor ve yükseliyor gibi görünüyor.

Son olarak Bitcoin yazının yazıldığı sıralarda 53,680 dolar seviyesinden işlem görüyor. 50.000 dolar direnci şuan için net bir sekilde kırıldı. Hafta başı ile gelecek gelişmeler için tekrar burada olacagız.

Sıcak gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:

TwitterFacebook.

Bitcoin Fiyat Tahmini: 51.000 Doların Üzerine Çıkabilir mi?

Solana(SOL) ‘dan Durgunluğa Rağmen Yeni ATH