Cardano Hard Fork Geliyor: İşte Tüm Ayrıntıları!

Cardano (ADA)`nun aylardır ertelenen projesi Vasil Hard Fork yeniden masaya yatırıldı. ADA tarafında ciddi güncellemelerden bahsediliyor. Cardano ağı, kendini geliştirme yolunda ilerliyor. Aslında, en çok beklenen hard forklardan biri. Bu fork Cardano 'nun ölçeklenebilirliğini ve kullanım kolaylığını artırmak için tasarlanmıştır. Birçok kullanıcı Vasil Hard Fork'u dört gözle beklerken, bunun ADA'yı nasıl etkileyeceğini gelin hep beraber inceleyelim.

Yaklaşan güncellemeye Vasil adı veriliyor. Adını Cardano topluluğunun önde gelen bir üyesi olan Bulgar matematikçi Vasil Dabov'dan alıyor. Yol haritasının üçüncü gelişim döneminin bir parçası ve başka bir hard fork ile birlikte, dördüncü gelişme dönemi olan Basho'ya geçişi işaret edecek. Ağın genel ölçeklenebilirliğini ve kullanılabilirliğini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Bu Fork Cardano İçin Bir Avantaj mı?

Hard fork'un teknik tarafının arkasındaki tüm karmaşıklığın yanı sıra ağın yol haritasındaki önemi göz önüne alındığında, açıkçası bu cevaplanması çok zor bir soru. Bildiğimiz şey, Vasil'in üçüncü geliştirme çağının bir parçası olduğu. Ancak aynı zamanda dördüncü gelişim çağına Basho'ya geçişi işaret edecek iki hard forktan biri olduğudur. Ethereum Merge`den sonra en önemli ve popüler olan forklardan biri olan bu Vasil Hard Fork piyasaya ne zaman sürülecek henüz bilinmiyor.

Ağın şimdiye kadar geçirdiği birçok yükseltme var. Ancak en önemlisi, tüm topluluğu beklentiyle bekleyen Cardano Alonzo oldu. 13 Eylül`de smart contract yeteneklerini etkinleştirdi ve onu geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için kullanabilecekleri bir blockchain teknolojisine dönüştürdü. Vasil ağın temel parametrelerini iyileştirmeye ve onu daha ölçeklenebilir ve kullanılabilir hale getirmeye yönelik işlevler ve özellikler sunmayı amaçlıyor. 

Bu Durumun Fiyatlandırmaya Etkisi Ne Olacak?

Cardano Vasil Hard Fork gibi büyük yükseltmeler bazen yerel kripto para biriminin fiyatında değişikliklere yol açabilir. Muhtemelen bu sefer bir istisna olmayacak. Ancak, yükseltmenin kendisinin birkaç kez ertelendiğini de belirtmekte fayda var. Teklifin kendisi 28 Haziran 2022'de sunuldu. Ancak 29 Temmuz'da IOG teknik müdürü Kevin Hammond şunları söyledi:

"Bulunduğumuz yerden, gerçek Vasil hard fork'a gitmemize birkaç hafta daha var. Bu inanılmaz derecede önemli. Sorunsuz bir süreç sağlamak için tüm kullanıcılar hard fork boyunca ilerlemeye hazır olmalıdır. Vasil hard fork'un temel bileşenlerinin Mayıs ayı sonunda kullanıma sunulması bekleniyor."

Yukarıdakilerin tümü ve şimdiye kadarki birçok gecikme göz önüne alındığında, yükseltmenin fiyatta herhangi bir anlamlı değişiklik yaratması pek olası görünmüyor ve Cardano `nun bir trend belirleyici yerine trend takipçisi olmaya devam edeceği görülüyor.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorumluluk reddi: Coin-net.com’da ifade edilen görüşler herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımcılar, Bitcoin, kripto para birimi veya dijital varlıklara herhangi bir yüksek riskli yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelidir. Transferlerinizin ve alım satımlarınızın kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu lütfen unutmayın. Coin-net, herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını tavsiye etmez, Coin-net bir yatırım danışmanı değildir.