Cartesi (CTSI) Token Nedir?

Son gelişmelerin ele almaya çalıştığı blok zinciri teknolojisindeki büyük engellerden ikisi ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem ücretleridir. Sonuç olarak, Layer 2 alanındaki rekabet oldukça fazladır. Bu bazen son derece yenilikçi çözümler ortaya çıkarabilir. Cartesi, benzeri görülmemiş merkezi olmayan uygulama geliştirmeyi mümkün kılan ideal ölçeklenebilirlik elde etmek için böyle bir girişimdir.

Cartesi (CTSI), blok zincirlerde ölçeklenebilirlik ve yüksek ücretler sorununun üstesinden gelmeyi ve akıllı sözleşme ve dApp geliştirmeyi bir sonraki seviyeye taşımayı amaçlar. 

Basitçe Cartesi Nedir?

Basit bir ifadeyle, bu, bir blok zincirinin temel katman üzerinde çalışmadığı, bunun yerine, çalıştırdığı akıllı sözleşmelerin blok zinciri tarafından güvence altına alınırken ölçeklenebileceği şekilde oturduğu anlamına gelir.

Cartesi, birden fazla blok zincirinde merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesini kolaylaştıran bir Layer 2 ölçeklendirme çözümüdür.

Artan benimseme ile birlikte, bazı blok zincirleri ağ tıkanıklığına ve yüksek işlem ücretlerine yol açan ölçeklendirme zorluklarıyla karşı karşıya kaldı. Cartesi, toplamalar ve yan zincirler gibi daha yaygın olarak keşfedilen Katman 2 çözümlerini dahil etmenin yanı sıra, blok zinciri ölçeklemesini çeşitli şekillerde ele alır;

Cartesi Nasıl Çalışır?

Ana akım yazılım ve akıllı sözleşmeler arasındaki boşluğu kapatma görevidir. Kısacası, bunu Linux'ta bulunan mevcut programlama araçlarının geniş alanını kullanarak yapar. Süper bilgisayarlardan akıllı telefonlara ve bulut hizmetlerine kadar dünya teknolojisinin büyük bir kısmının Linux'ta çalıştığını burada hatırlamakta fayda var. Sonuç olarak, dApp programlamayı geliştiren bazı özellikler sağladığı için Cartesi'nin geliştiriciler için çok çekici bir ortam olmasıdır.

Özelliklerden en önemlisi, Cartesi'nin her iki ortamdan da tam olarak yararlanarak bir blok zinciri ayarı içinde gerçek dünya hesaplaması sağlama yeteneğidir. Blok zincirleri, harici platformlar için mevcut olan yoğun hesaplamalar yapmak için mücadele ediyor. Ancak aksi takdirde eşsiz bir güvenlik seviyesi sağlıyor. 

Cartesi, Linux'un işlem gücüne güvenerek, geliştiricilere son yirmi veya otuz yılda bu işletim sistemi için geliştirilen tüm araç ve hizmetlere erişim sağlar.

Cartesi, zincir içi işlemler ve zincir dışı hesaplamalardan oluşan hibrit bir sistem şeklinde çalışır. Bu da blok zinciri teknolojisine kolaylaştırılmış yazılım geliştirme iş akışları getirir.

Cartesi'nin Kurucuları Kimlerdir?

Kripto para projesi, veri işleme üzerinde çalışan uzmanlar için tasarlanmış güvenilmez bir AI pazarından doğdu. Fakat sonunda merkeziyetçilik ve ölçeklenebilirliğe odaklanan bir Layer 2 zincir dışı hesaplama platformuna dönüştü.

Projenin arkasındaki çekirdek ekip, yazılım tasarımı, programlama ve matematikte üst düzey akademik geçmişlerden geliyor. Microsoft Research gibi üst düzey şirketlerde güçlü bir gerçek dünya geçmişine sahip kilit üyeleri içeriyor.

Platform, 2018 yılında kurucu ortaklardan oluşan bir ekip tarafından kuruldu: Erick de Moura, Augusto Teixeira, Diego Nehab ve Colin Steil.

Cartesi'yi Benzersiz Kılan Nedir?

Cartesi'yi diğerlerinden ayıran bir dizi temel özellik var. Cartesi'yi benzersiz kılan en önemli özellikler şunlardır: