Çin Polisi Dijital Yuan Dolandırıcılığı Hakkında Uyardı

Çin polisi, dijital yuan ile ilgili bir dolandırıcılık konusunda bölge sakinlerini uyarıyor. Dolandırıcılar dijital Yuan organizatörleri olduklarını iddia ediyorlar. Şimdiye kadar, 500 kadar vatandaşı başarılı bir şekilde dolandırdılar.

Polis Bölge Sakinlerini Uyardı

Kripto para birimi ile ilgili ilk şikayetlerden biri de, suç faaliyetleri için paravan olarak kullanılmasıdır. Şu anda Çinli dolandırıcılar dijital Yuan'ı hedef almış gibi görünüyor. Çin' deki bazı şirketler, ulusal dijital para biriminin destekçileri olduklarını iddia ederek vatandaşları dolandırıyor.

Dolandırıcılar, şirket adı 'Merkez Bankası'nın Uluslararası Cüzdanı' olan bir dijital Yuan cüzdanının ihraççıları olduklarını söylüyorlar. Ancak, yerel polis onların dolandırıcı olduğu konusunda yerel halkı uyardı. Dolandırıcılar, kurbanlarını 186 milyon dolar değerinde var olmayan bir fona erişim sözü vererek cezbediyorlar.

Ayrıca, dolandırıcıların hedeflerinin 24.800 dolar ödeyebilecek kişiler olduğunu iddia ediliyor. Sözde cüzdan henüz piyasaya sürülmese de, dolandırıcılar 500 kadar kişiyi kandırmayı başardılar.

Çin, Kripto Parası İçin Çalışmalar Yapıyor

Grup, kurbanlarını toplanan paranın dijital Yuan' ı hem ulusal hem de küresel ölçekte tanıtmak için kullanılacağına inandırdı. Kurbanlarına her depozito için %2 prim sözü verdiler. Çin Halk Bankası, fonlarını talep eden bu kuruluşlar hakkında uyarı yaptı.

Çin, bu ayın başlarında projeye agresif bir şekilde yatırım yaptı. Bununla birlikte, ülke dijital paraları için ekosistem oluşturmaya devam etti.

Dijital para birimi elektronik ödemesinin benimsenmesini artırmak için, belediye yetkilileri çeşitli airdrop ve piyangolar gerçekleştirdi. Ayrıca, bir Çin bankası artık müşterilerinin telefonlarını kullanarak veya bir ATM aracılığıyla fonlarını dijital Yuan' a dönüştürmelerine izin vereceğini açıkladı.

CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayın.