Coinbase Borsası, Tarihindeki En Büyük Kazancı Açıkladı

Kripto para sektöründe sık sık geçmiş zamanda yapılan yatırımların yüksek meblağlara dönüşmesiyle karşılaşmaktayız. Şimdi ise Union Square Ventures'ın kurucularından Fred Wilson isimli bir girişimcinin hikayesine şahit olduk. 8 yıl öncesinde Wilson önemli bir yatırım yaptı. O dönemlerde birçok kişinin inanmadığı kripto sektörüne o inandı ve bugün de Coinbase borsasından kazancını aldı.

Wilson, 2013 yılında Coinbase borsasını kullanarak 2,5 milyon dolar değerinde bir yatırım yaptı. Yatırdıktan sonra ise bu işlemin tamamen yanlış olabileceğini ve bunun tamamen fantezik bir şey olabileceğini düşündüğünü söyledi. Yine de yatırımını geri çekmek yerine beklemeyi tercih etti. Kendi içerisinde bir bahis oynadığını da itiraf etmişti.

Coinbase 'in tarihine bakılacak olursa Wilson en büyük artışın ve karın sahibi oldu. Geçmiş zamanda yaptığı yatırımın da oldukça yüksek bir meblağ olmasından dolayı kazancı da aynı ölçüde arttı. 4,6 milyar dolara ulaşan yatırım için sekiz yıl beklemesi gerekti. 2013 yılından bu yana yatırımına bakmayı bile düşünmedi. Fakat, özel anahtar şifresini unutanlardan da olmadı. Bu nedenle sekiz yıl önceki yatırımına binlerce kat üzerinde kavuşmuş oldu.

Yatırımcı, borsadan kazandığı parayı çekip çekmediği henüz bilinmiyor. Yaptığı açıklamalarda da oldukça mutlu olduğunu ve kendi içerisinde girdiği bahsi kazandığını belirtti. Kripto sektörüne o zamanlar bilim kurgu filmleri gibi bakanların aksine inanıp hareket ettiğinden dolayı, kazanmayı da hak edenler arasında oldu. 2013 yılından 2021 yılına kadar sabırla bekleyip Coinbase borsasında bulunan yatırımını korumayı başardı.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.