Crypto.com, İngiltere’den Onay Aldı. İşte Detaylar…

Singapur merkezli kripto para birimi platformu Crypto.com, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin finansal hizmetler düzenleyicisine kaydolduğunu söyledi.

Mali Davranış Otoritesinin (FCA) kaydına katılmak, Crypto.com'un Birleşik Krallık'taki müşterilere kara para aklama ve terörist finansman kurallarına uygun olarak kripto varlık hizmetleri ve ürünleri sunma onayına sahip olduğu anlamına geliyor.

Crypto.com CEO'su Kris Marszalek, ülkedeki kripto kabulündeki artışa ve hükümetin İngiltere'yi kripto varlıkları için bir merkez haline getirme gündemine atıfta bulunarak, "Birleşik Krallık bizim için stratejik olarak önemli bir pazar" dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer kripto sektörünü nasıl düzenleyeceğiyle uğraşırken, firmalar finansal düzenleyicilere kaydolmak için yarışıyor.

Kripto para birimleri Birleşik Krallık'ta henüz düzenlenmemiştir. Dijital varlıklarını kaybeden tüketiciler için herhangi bir tazminat yoktur.

FCA, daha önce çok sayıda kripto şirketinin kayıt başvurularını geri çevirdikten sonra kripto sektöründe bir tepkiyle karşılaşmıştı.

Dünya genelinde 50 milyon müşterisi olan Crypto.com, geçen hafta Güney Kore'de ve Temmuz ayında İtalya'da kayıt oldu.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.