Do Kwon Aylar Sonra Halka İlk Açıklamasını Yaptı: İşte Detaylar!

Hem TerraUSD (UST) hem de Terra (LUNA) çöktüğünde yatırımcılar için önemli kayıplar yaratan kripto oluşmu Terraform Labs'ın CEO'su Do Kwon, projenin 45 milyar dolarlık patlamasından bu yana ilk röportajı halka yaptı. 14 Ağustos'ta Coinage Media'nın kurucu ortağı Zack Guzmán, Terra Luna'nın çöküşünün ardından Do Kwon ile yapılan bir röportajın teaser fragmanını yayınladı. Teaser fragmanında Kwon şu açıklamayı yapıyor:

“Terra'nın bir stablecoin olması gerekiyordu ve bu olmadı. Bu nedenle, bir sahtekarlık olmalı ve bir aldatmaca olmalıdır. Kripto para piyasası serttir. Sanırım ben yenik düştüm.”

Terra Dolandırıcığı Suçlamalarına Cevap Verdi

Terra ekosisteminin çöküşü büyük yankı uyandırdı ve bunun sonucunda yatırımcılar ciddi kayıplar yaşadı. Son zamanlarda, Koreli savcılar Terra'nın kurucularından Daniel Shin'in evinde bir arama emri çıkardı. Kendisini Do Kwon ve Terra projesinden uzaklaştırmış olmasına rağmen bu soruşturmaya dahil oldu.

Twitter`da kripto para haberleri paylaşan FatManTerra. Terra projesi hakkında içeriden bilgi sahibi olduğunu iddia ediyor. Hatta Terra ekosisteminin çöküşü sırasında ve sonrasında önemli sayıda gizli belge ifşa etti. Kwon ile röportaj hakkında şunları söyledi:

“Yapın, neden size yıllardır sürekli olarak para ödeyen biri yerine, Bloomberg veya Fortune gibi daha tarafsız ve saygın biriyle röportaj yapmıyorsunuz? Sistemden nakde çevirdiğiniz milyarları ele alacak mısınız?”

Son olarak, Temmuz ayında, Terra'nın çöküşünü araştıran Güney Koreli savcılar, Adalet Bakanlığı'ndan Do Kwon için takip emri ve Terra'nın kurucu ortağı Shin Hyun-seong için seyahat kısıtlaması yayınlamasını istedi. Do Kwon bu iddialara şu yanıtı verdi:

" Terra `nın bu hale gelmesi istediğimiz bir durum değildi. Kayıpları karşılamak için elimizden geleni yaptık. Ayı piyasası ve çöküş de dahil hepimiz zorlu bir süreçten geçiyoruz."

Seul Güney Bölge Savcılığından müfettişler, Terra platformunun çöküşüne yol açan koşullara ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak Temmuz ayında Upbit dahil olmak üzere birçok yerel kripto borsasına baskın düzenledi ve işlem kayıtlarına ve diğer belgelere el koydu. Bu arada, Güney Kore Adalet Bakanı Han Dong-hoon, dijital varlıklarla ilgili suç faaliyetlerini soruşturmak için iki ülke arasındaki potansiyel işbirliği yollarını incelemek için ABD'den yetkililerle New York`ta bir araya geldi.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.