Efsane Boksör Muhammed Ali ‘nin NFT ‘si Başlatıldı

NFT pazarının yoğun ilgisine birçok ünlü giriş yaparken, efsane boksör Muhammed Ali de bu kervana katıldı. Haber resmi Twitter hesabından verildi. Bu organizasyon, Muhammed Ali Müzesi ve Ethernity aracılığıyla yürütülmektedir.

https://twitter.com/MuhammadAli/status/1388526223807156230?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1388526223807156230%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cryptopolitan.com%2Fmuhammad-ali-legendary-boxer-floats-own-nft%2F

Boks sporunda bir ikon haline dönüşen Muhammed Ali'nin NFT pazarına giriş tarihi de dikkatleri çekti. New York'ta Joe Frazier ile karşılaştığı "Yüzyılın Dövüşü" adlı maçtan tam olarak 50 yıl sonra ikonik bir NFT yayımlandı. Ayrıca bir ortaklığın da eseri oluyor. Ethernity Chain ve Muhammed Ali'nin memleketinde oluşturulmuş olan bir müzenin işbirliği sayesinde bu proje hayata geçecek.

Neden Muhammed Ali 'nin NFT 'si Üretildi?

Ethernity Chain'in kurucusu ve CEO'su Nick Rose, boksörün yıllarca sürecek bir misyonu olduğunu ve bu projeyle bazı hayırseverlere odaklanmak istediklerini belirtti. "Bir sanatçı olan Raf Grassetti, Ali'nin birçok kişiye yaptığı gibi kişisel ve profesyonel hayatına ilham verdiğini, bu nedenle efsanevi boksörün hayatını kutlamak için yeni teknolojiler üretmesi ve bunlarla çalışması onun için bir onur olduğunu söyledi."

Muhammed Ali 'nin NFT'si, Ethernity tarafından tarihsel önemi olan ilk NFT olarak adlandırıldı. Bununla birlikte, NFT akımı halen daha tüm hızıyla devam etmektedir. Sanal gayrimenkuller, spor kartları, ünlülerin çeşitli somut veya soyut ögeleri ve daha pek çok şey bu pazara giriş yaptı.

Güzel bir yükseliş ivmesi kaydeden NFT pazarı, Binance borsasının da NFT için ayrı bir platform oluşturacağını duyurmasının ardından önemli bir artış kazandı.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.