Ehash Nedir? Madenciliği Hangi Özellikleri İle Öne Çıkıyor?

Blockchain'e farklı bir madencilik anlayışı ile yaklaşan EHash, staking gerektirmiyor ve pek çok işlevsel özelliğe sahip. Gelir elde etmesi ve kullanımı çok kolay olan EHash'i detaylarıyla inceleyelim.

EHash Nedir?

EHash, Ethereum PoW madencilik gücünü gösteren bir tokendır. Her bir token 0.01 MHash/s Ethereum madenciliği hash gücüne karşılık gelir. Çıkarılan ilk 20 milyon adeti 200.000M Ethereum hash gücüne eşittir.

Token sahiplerinin herhangi bir ücret ödemelerine gerek yoktur ve hesaplama gücüne karşılık ortaya çıkan madenci gücünün %80'inini ve madencilikten kalan elektrik gelirini, madencilik bakımlarını aynı oranda elde edebilirler.

EHash tutarak nasıl madencilik yaparım? Staking Gerektiriyor mu?

EHash tutmanız demek elinizde madencilik gücü bulundurmanız demektir. Token sahipleri herhangi bir staking süreci yaşamak zorunda değildir. Akıllı kontratlar sayesinde madencilik gelirleri, tokenı tutarak destek sağlayan kullanıcıların hesaplarına yatırılır.

Ne kadar kazanç sağlayabilirim?

EHash madenciliğinin gelirleri ETH'ye bağlı olarak değişmektedir. ETH madencilik gelirleri ise toplam ağın hesaplama gücüne ve ETH fiyatına göre değişir. Değişkenlik gösteren fiyat hareketlerini EHash'in resmi sitesinden gözlemleyebilirsiniz.

Madencilik gelirleri nasıl dağıtılıyor?

Madencilikten elde edilen gelir, Ethereum ana ağı üzerinde toplanarak daha sonra kontratlar tarafından dağıtımları yapılmak üzere biriktiriliyor.

Kontratlar, tüm gün boyunca madenciler tarafından gelen ödüllerle ile dolduruluyor, ardından belirlenen saatlerde(04:00) kontratlar tarafından token sahiplerinin cüzdanlarının kayıtları alınıyor. Gün içerisinde kazanılan ETH mining çıktısının %20'si alındıktan sonra kontratlar token sahiplerinin cüzdanlarına, kazandıkları değerdeki ücreti tahsis ediyor.

Gün sonunda kazanılan ücretleri ve sistemin genel formülü ise;

Günlük Kazılan ETH Miktarı X %80 X EHash'i Tutan Cüzdan Sahipleri ÷ Toplam EHash değeri.

Borsalarda tutarak nasıl gelir elde edebilirim?

Herhangi bir borsanın listesinde bulunan EHash ile mining yapmak istiyorsanız, belirli koşullara dikkat etmelisiniz.

Örneğin, Gate.io platformu üzerinde işlem yapmak isteyen kullanıcıların bazı kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Kayıt aşamaları için buraya tıklayarak yardım alabilirsiniz.

Gate.io'da her 7 günde bir ETH madencilik ödülleri dağıtılmaktadır. Dağıtım ücretleri elinizde EHash oranına göre belirlenir.

Cüzdanımda EHash'i ve madencilik gelirimi nasıl saklarım?

Cüzdanlarında tokenı tutan adres sahipleri, isterlerse Metamask cüzdanları ile bağlantı kurabilirler. Bunu yapak için tokenın resmi adresine girerek, sağ üst köşede bulunan "My income" sekmesine tıklayarak gelirlerini elde edebilirler.

Risklerim nelerdir?

Diğer büyün kripto paralarda olduğu gibi EHash içinde bir takım riskler mevcuttur. Özellikle Ethreum ağı üzerinde yaşanan risklerden etkilenmesi çok olağan. Tokenlaştırma ve akıllı kontratlar üzerinden dağıtım yapılması da ayrıca riskler taşımakta.

Ayrıca;

1-) EHash'in yeterince kazanç sağlamaması halinde, yatırımcılar tarafından ellerinden çıkarılma durumu da söz konusu. Doğal olarak düşen fiyat ile birlikte EHasin'in getirisi de azalmış olacaktır. Özellikle Ethereum fiyatında yaşanan aşağı yönlü fiyat hareketleri, madencileri de olumsuz etkileceyecektir.

2-) Elektrik enerjisinin karşılanamayacak bir fiyata gelmesi. Eğer enerji tüketimi için ödenen bedel elektrik ücretlerinin fiyatlarının artması ile beraber sert bir yükseliş içerisin girerse, madencilik için yeterli gelir ve gider dengesi oluşmayacaktır. Bu yönde seyir eden bir durum, döngü için olumsuz bir etkiye neden olur.

3-)Akıllı kontratlarda bazı durumlarda riskler taşımaktadır. Saldırganlar tarafından kontratlara yapılacak darbeler büyük hasarlara yol açabilir ve madencilik gelirleri ile kapanmak zorundadır. her ne kadar akıllı sözleşmeler şirketler tarafından korunma altına alınsalar da, %100 güvenli bir duvar oluşturulamamaktadır.

4-) Doğal felaketler ve yaşanabilecek büyük olayların sistem için bir risk teşkil ettiğini de unutmamak gerekir. Depremler, yangınlar veya tsunami gibi doğal etkenlerin yanı sıra darbeler veya savaşlar gibi insan unsurları da risk teşkil edebilir.

Bitcoin Balinaları Ortadan Kayboldu, Ayılar Kapıda mı?

Sanal Gerçeklik Platformu Dvision, Özel NFT Eserlerini Duyurdu