Endonezya Kripto Paralara Vergi Getirebilir!

Merkezsiz olmalarından dolayı kripto paralar herhangi bir otoriteye bağlı kalmaksızın kullanılabiliyorlar. Bu nedenle özellikle ülkeler ve hükumetler arkasında herhangi bir otoritenin bulunmadığı, yaklaşık 12 senelik geçmişe sahip olan yeni dijital ödeme sistemleri ile karşılaşınca, alınacak kararların ne kadar doğru veya yanlış olduğu da şuan için çok esnek ve her yöne çekilebilir bir duruma geliyor. Bu konuda kripto paraların vergilendirilmesi veya vergiden muaf bırakılması üzerine farklı görüşler mevcut. Ülkeler ve düzenleyiciler de giderek yaygınlaşan yeni dijital ödeme sistemi adına düzenlemeler yapıyorlar. En güncel gelişme Endonezya 'dan kripto paralara vergi getirebileceği üzerine geldi.

Detaylar şu şekilde;

Endonezya'nın kripto para yatırımcıları gelecek yeni adımlar ile beraber vergi ödemek zorunda kalabilir. Yerel haber kaynaklarına göre ülkenin vadeli işlem düzenleyici tüm lisanlı kripto para borsalarında yapılan işlemelere vergi getirmeyi düşünüyor. Teklif şu anlık karar verilme aşamasında. Geçen yıldan bu yana ülkede büyük bir kripto para talebi yaşanıyor. Açıklanan verilere göre Güneydoğu Asya ülkesi geçen yıl kripto paralar üzerine aylık ortalama 2,8 milyar ABD doları ticaret hacmi kaydetti. Bu oran ile beraber kripto para borsalarına gelen yeni üye sayısı da artmış durumda.

Düzenleyiciler Kurumu Yeni Vergilendirmeyi Önerdi

Endonezya 'da kripto paralara vergi getirmek üzerine Endonezya Emtia Vadeli İşlem Ticaret Düzenleme Kurumu vergi için önerilerini sundu. Ülkede kripto paralara olan ilgi artarken ve yeni zirveler gösterirken, bu işlemler üzerinden ülkenin milyonlarca dolar vergi gelirini kaçırmaması gerektiğini vurguladı.

Gelecek düzenleme ile alınacak olan vergiler yalnızca piyasa düzenleyici tarafından yetkilendirilen 13 borsaya uygulanacaktır. Yine aynı şekilde Güney Kore de önümüzdeki yıldan itibaren bir kripto vergi yasası uygulamaya hazır ülkeler arasında.

Son olarak konu üzerine resmi kaynaklardan yapılan açıklamalar sonrası yatırımcılar görüşlerini bildirdi. Çoğu yatırımcı ve trader vergilerin kendilerini boğacak düzeyde olmaması durumda memnuniyetle bu payı karşılayabileceklerini belirttiler. Ne kadar vergi alınacağı konusunda da henüz bir karar açıklanmadı.

Son olarak Endonezya'nın en büyük kripto borsaları arasında yer alan Indodax kripto borsasının CEO'su, vergi teklifini memnuniyetle karşıladı. Gelecek vergi adımları ile beraber yatırımcıların vergileri ödemekten çekinmeyeceğini ve işin daha resmi bir boyut kazanması adına istekle karşılayacaklarını bildirdi. Ayrıca vergilerin hacim üzerine çok az etkisi olacağını da ekledi.

Sıcak gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:

TwitterFacebook.

Kripto Borsalarında Spot Ticaret Hacmi Nisanda 1,58 Trilyon Dolara Ulaştı

PancakeSwap Günlük İşlemler de Ethereum ‘u Geçiyor! Nedenleri ve Gelecek Adımlar: