Ethereum Ralliye Devam Ediyor: Kurumsal Yatırımcı İlgili

Dün gece yarısı yeni günün ilk saatleri ile Ethereum 3,456.57 dolar ile en güncel ATH'sini gerçekleştirdi. Bu seviye ile beraber ETH yeni yıldan bu yana %360'lık ilerleme kayıt etti. Bu dönemde kripto paralara yönelik pek çok adımda atıldı. Özellikle Ethereum kurumsal yatırımcı olarak kendisine pek çok yeni kaynak buldu. Yine aynı dönemde farklı ülkelerden düzenlemeler kripto paralar üzerine gelirken kripto paralar adına yeni teknolojilerde ve altyapılarda hazırlandı. Lider kripto para Bitcoin 2021 yılı ve öncesinde kurumsal yatırımcı konusunda yatırım alan isimlerden. Özellikle Tesla ve CEO Elon Musk, kripto paralara olan ilginin artmasında büyük rol oynadılar. Tabi Microstrategy ve Grayscale gibi isimleri de unutmamak gerekiyor.

Kurumsal yatırımcıların isimleri sektör ile beraber anılması, aynı zamanda kripto paralara olan güveni ve bakış açısını köklü değişiklere uğratıyor. Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları artık kripto paralar ile ödeme yapılacağını açıklıyorlar. Aynı zamanda bu adımlar sadece bir bölgeden değil. Farklı kıtalardan kripto paralar ile ödeme yapan lider firmalar bulmak mümkün.

Kurumsal Yatırımcı ve ETH Rallisi

Yazımızın konusu olan Ethereum kurumsal yatırımcı ile olan ilişkisi dışında, DeFi dünyasının oluşmasına yardımcı olan en büyük altyapı. Bu nedenle geleneksel bankacılık yöntemlerine erişimi olmayan pek çok kullanıcı kredi alma-verme, pasif gelir, merkezsiz uygulamalar ve transfer işlemleri için Ethereum ağını tercih ediyor. Daha fazla yatırımcı DeFi dünyasına adım attıkça havuzların likidite miktarı çoğalıyor ve buda sektörün genişleyip gelişmesine sağlam kökler hazırlıyor.

Aşağıda bulunduğu üzerine Ethereum aylık grafikte bakıldığı zaman son zamanlarda ki rallisi dışında büyüyen DeFi dünyası ile beraber sağlam adımlarla ilerliyor. Bununla beraber gerçekleşen sert yükselişlerle lider kripto para Bitcoin ile arasındaki farkı da tüm zamanların en azına indirdi. Yeni aynı şekilde günlük işlem hacminde de BTC'yi uzun saatler geride bıraktığı zamanlar oluyor. Son olarak kripto para borsaları sert hareketlere sahip bir sektör. Bu nedenle 24 saat içerisinde short işlemlerden 540 milyon dolara yakın likidasyon gerçekleşti. Borsaların sağladığı kaldıraçlı işlemler beklenmeyen fiyat hareketleri ile ciddi maddi zarara yol açabiliyor.

Ethereum'un teknik analizine göz atacak olursak, 2,200 dolar üzerinde sağlam bir taban oluştuktan sonra fiyat dolara karşı muazzam bir güç kazandı. Böylece başta 2,400 ve 2,500 dolar olmak üzere pek çok engel hızlı bir şekilde aşılmış oldu. Ardından gelen 3,000 dolar ve üzeri hareketler 3.458 dolar civarında yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini oluşturdu ve fiyat gelen kar alımları ile beraber 3,300 dolar seviyesinde seyir ediyor.

Önemli Direnç Bölgeleri: 3,400 ve 3,500 dolar.

Önemli Destek Bölgeleri: 3,160 ve ardından 3,000 dolar.

Sıcak gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:

TwitterFacebook.

Ethereum ve Kurumsal Yatırımcı Haberleri

Türkiye Kara Para Aklama ile Mücadeleye Kripto Paraları da Ekledi

Bitcoin Taproot Yükseltmesi Gerçekleşiyor, Detaylar: