Grayscale 174.000 Litecoin Satın Aldı

Dev yatırım fonu Grayscale, geçtiğimiz ay 174.000 Litecoin daha satın aldı. Bu satın alımın ardından Grayscale' nin toplam Litecoin yatırımı 1.44 milyon dolara ulaştı. Bu satın alım geçen ay yapılan Litecoin satışlarının %80' ini temsil ediyor. Grayscale' nin toplam altcoin yatırımı ise 248 milyon doları geçmiş durumda.

Grayscale' nin bu büyük satın alımı Litecoin' in fiyatında büyük değişiklikler yaratmadı. Litecoin bu satın alıma karşı ilgisiz görünüyor. Messari verileri alcoinin fiyatının sadece 12 Şubat ve 22 Şubat arasında 200 doların üzerine çıktığını gösteriyor. Ancak daha sonraki zaman dilimlerinde fiyat 200 doların altındaki seviyelere geri döndü. Litecoin şu anda da 190 dolar civarından işlem görüyor.

Litecoin' in fiyatındaki bu durgunluk akıllara bazı sorular getirdi. Bazı Twitter kullanıcıları Grayscale' ninki gibi büyük satın alımlardan sonra fiyatta artış olmasını beklediklerini dile getirdi. Twitterda bu konu ile ilgili bir çok tweet atıldı ve kullanıcılar fiyatın neden atmadığını sorgulamaya başladı. Bunun üzerine Litecoin ekibi şu şekilde bir açıklama yaptı:

Bu gibi büyük satın alımlar genellikle piyasayı hemen etkilememek için bir OTC masası aracılığıyla yapılmaktadır. BU nedenle arz şokları gecikebilir.

Kullanıcılar bu açıklama üzerine pek ikna olmamakla beraber bu durgunluğu sorgulamaya devam etti. Bazı destekçiler yine de yakın bir zamanda bir fiyat artışı olacağına inanıyor.

Bununla beraber Litecoin ekibinin paylaştığı bazı verilere göre Grayscale, Litecoin alımları yaparken aynı zamanda Ethereum alımları da yaptı. Şirketin yaklaşık 243.000 ETH satın aldığı bildiriliyor. Bu da şirketin toplam 4.86 milyar dolar değerinde 3.17 milyon ETH tokenine sahip olduğu anlamına geliyor.

Altcoinlerde büyük alımlar yapan şirketin bu ay Bitcoin alımı ise zayıf kalmış durumda. Grayscale fonlarına bu ay sadece 7.169 BTC eklendi ve böylece yatırım şirketinin toplam varlığı 655.640 Bitcoin' in üzerine ulaşmış oldu.

CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayın.