Güney Afrika’ da Kriptoların Rolü

Güney Afrika, kripto para piyasası için sıcak bir nokta haline geldi. Kripto paraların ülkedeki geleceği oldukça parlak görülüyor. Güney Afrika' nin yirmi birinci cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa' nın da kriptolara yatırım yapabileceği düşünülüyor.

2018 yılında seçilerek cumhurbaşkanlığına getirilen Cyril Ramaphosa, yaklaşık 450 milyon civarındaki serveti ile Afrika' nın en zengin 42. insanı olarak biliniyor. Ramaphosa' nın bu serveti daha önceden yaptığı yatırımlardan kaynaklanıyor.

Son zamanlarda Ramaphosa' nın yardıma ihtiyacı olan Güney Afrikalılara Bitcoin yardımları yaptığı iddiaları öne sürüldü. Bu iddialar kanıtlanamadı ancak söylentiler cumhurbaşkanının kriptoların benimsenmesinde ne kadar büyük rolü olduğu konuşulmaya başlandı.

Güney Afrika' da Kriptonun Kabulü ve Cyrill Ramaphosa

Güney Afrika, son zamanlarda blok zincirleri ve kripto madenciliği için önemli bir merkez haline geldi. Bu gelişmeler ve kriptonun benimsenmesi tam da Cyrill Ramaphosa' nın başkan olduğu zamana denk geldi. Bu da Ramaphosa' nın arka plandaki rolü hakkında soruları akıllara getirdi.

Ülkedeki ilk Bitcoin ATM' si 2018' de Ramaphosa' nın göreve gelmesinden bir kaç ay sonra kuruldu. 3 yılın ardından ülkenin farklı bölgelerinde kurulan 9 ATM ile Afrika' daki en çok Bitcoin ATM' si barındıran ülke haline geldi.

Afrika genelinde kriptolar her ülkede bu kadar benimsenmiş değil. Yine bir Afrika ülkesi olan Nijerya, kriptolara sıcak bakmıyor ve kripto yasakları getiriyor. Güney Afrika' da kriptolara karşı kısıtlamalar bulunmuyor. Bu da ülkenin kriptoları benimsemesini kolaylaştırıyor.

Cumhurbaşkanı şu sıralar kamuoyuna karşı sessiz duruşunu devam ettirse de başkanın gelecekte yatırımlarını kriptoya yönelteceği düşünülüyor. Güney Afrika' daki kripto endüstrisi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Uzun süreçte ülkedeki kripto geleceği parlak görünüyor.

CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayın.