Günün Çarpıcı Kripto Para Haberlerini Sizler İçin Derledik: İşte Detaylar!

Özellikle 16-17 Ağustos tarihleri birçok açıklama ve projelerin duyurulmasını içeriyor. Borsalar, kripto paralar, ülkelerin kararları gibi birçok özel ve çarpıcı açıklamayı sizler için topladık. İsterseniz hep beraber inceleyelim.

Kolombiya Vergi Kaçakçılığına Böyle Bir Çözüm Buldu

Birçok ülke, ekonomilerindeki para akışını daha iyi anlamak ve kontrol etmek için ekonomilerinin bir kısmını dijitalleştirmeye çalışıyor. Kolombiya vergi dairesi başkanı Luis Carlos Reyes tarafından sunulan bir açıklamaya göre, Kolombiya hükümeti yakın gelecekte kendi dijital para birimini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Reyes bunun Kolombiya'nın gayri safi yurt içi hasılasının %6 ila %8'i arasında olduğu tahmin edilen vergi kaçakçılığını engellemek için yeni göreve başlayan Gustavo Petro'nun önerilerinden biri olacağını söyledi. Reyes, bu dijital para biriminin amacının bu işlemlerin izlenebilirliğini artırmak olduğunu söyledi. Böylece yeni ödeme yöntemi sayesinde nakit kullanarak vergiden kaçmayacaklarını belirtti. Bu işlemin kripto para olarak kullanılmayacağı belirtildi.

Kripto Para Borsası Binance Artık Kazakistan`da

Astana Uluslararası Finans Merkezi'ni denetleyen düzenleyici kurum olan Kazakistan'ın Astana Finansal Hizmetler Otoritesi dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance'e geçici bir lisans onayı verdi. Şirket pazartesi günü yayınlanan yazılarında açıkladı.

Duyuruda , Binance'in borsayı işletmesi için onay verildiği söyleniyor. Binance Kazakistan`da kripto para hizmeti sunmasına izin verecek tam lisansı almak için başvuru sürecini tamamladı.

Kripto borsası Binance'e, Kazakistan'daki dijital varlıklar için alım satım ve saklama hizmetleri sunmak için ön onay verildi. Borsa henüz tam başvuru sürecini tamamlamadı. Fakat kripto para trade işlemini düzenlemek için henüz yeni adımlar atan Orta Asya ülkesi için şimdiden önemli bir başarı oldu.

Coinbase Ethereum Merge İçin İşlemleri Durduracak

Kripto para borsası Coinbase , ağı bir Proof-of-Stake (PoS) algoritmasına geçirecek olan ve merakla beklenen Ethereum Merge yükseltmesine hazırlık için yönergeler yayınladı. Coinbase, 16 Ağustos'ta  yayınlanan bir açıklamada, borsanın 15 Eylül civarında planlanan tüm Merge`e geçişi tamamlanana kadar Ethereum ile ilgili tüm para çekme ve para yatırma işlemlerini duraklatacağını belirtti.

Borsaya göre bu hareket geçiş tamamlandıktan sonra varlığın ve diğer ERC-20 tokenlerinin sorunsuz trade işlemini kolaylaştırmak için bir tedbir olarak görüyor. Kripto para borsası, geçişten sonra Ethereum'un kullanıcılara sorunsuz bir deneyim sunacağını kabul etti. 

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.