Hindistan ‘ın Bitcoin Yasakları Neden Etkisiz Kalıyor?

Hindistan tarafından kripto paralara yönelik pek çok olumsuz düzenleme gündeme gelmişti. Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere yapılan düzenlemeler ile beraber piyasada farklı gelişmeler yaşandı. Fakat gelen yasaklara rağmen kripto para birimleri yasaklar karşısında yatırımcı bulabildi. Bu nedenle kripto paraların yasaklar karşısında başarılı olabileceği düşünülüyor.

BTC yasaklara rağmen rekor kırıyor!

Hintistan kripto para birimi topluluğu için yasal bir belirsizlik sezonu oldu, ancak Hintistan Kripto ticaretlerine gelen en son gelişme, önerilen Kripto yasağının bağımsız dijitalde ticaret ve yatırım ilgisini caydırmak için çok az şey yapabildiğinden, önümüzdeki yol bulanık görünüyor. Bitcoin ve Ethereum gibi para birimleri, muhtemelen yasak karşısında engellenemeyecekler.

Son zamanlarda, Hindistan'daki en büyük kripto para borsası, 24 saatte 270 milyon dolar ile ülkenin şimdiye kadar gördüğü en yüksek ticaret hacmini kaydetti. WazirX, 24 saatlik işlem hacminde 270 milyon doları geçti. Bu, Hindistan 'daki herhangi bir kripto borsasında bugüne kadarki en yüksek ticaret hacmi. " CEO Nischal Shetty Twitter'da paylaştı.

Geçmiş Hindistan ve Bitcoin yasakları için buraya tıklayabilirsiniz.

Hindistan hükümeti, ülkede faaliyet gösteren her borsadaki Bitcoin ve diğer kripto para birimi varlıklarının zorunlu olarak ifşa edilmesini içerecek şekilde kullanım kuralları getiriyor. Mali beyanlarının bir parçası olarak, ticaret ve diğer kripto faaliyetleriyle ilgili borsalar tüm varlıklarını hükümete açıklanması gerekiyor. Yatırımcılar için yasak üstesinden gelinemeyeceği veya içeriden kaynakların daha önce söylediği kadar aşırı olabileceği yönündeki beklentilerini doğruluyor.

Hindistan'ın bir başka önde gelen kripto borsası olan Bitex'in CEO'su, güncellemenin düzenlemeye doğru bir adım olduğunu belirterek, hükümetin, ülkenin Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman'ın yakın tarihli bir röportajında ​​yaptığı gibi muhtemelen "tüm seçenekleri kapatmadığını" ima etti.

"Bu kesin bir onay ve Hindistan'ın küresel kripto para birimi yarışının gerisinde kalmadığını görmek güzel. Yatırımcılara güvenlik sağlayan, vergilendirmeyi etkileyen ve alternatif bir yatırım sınıfı olarak kripto para birimini teşvik eden bir düzenleme getirmek, ilerideki doğru adım olacaktır. "

Hindistan'da Hint nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan tüccarların, Y kuşağının yükselen faiz oranlarının, hükümetin Bitcoin kullanımını yasadışı ilan etme ve suçlama tehdidinden etkilenmediği gerçeğiyle birleştiğinde. Altın, herhangi bir zamanda varlığa geri dönebilecek eski nesil için çekici bir yatırım olsa da, Y kuşağı Bitcoin'e bağlı kalıyor.

Alınacak kararları ve sıcak gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Japonya Merkez Bankası, Dijital YEN Testlerine Başladı