Japonya’daki Toda Şehri, Metaverse’de Yeni Bir Adım Atıyor
Tokyo'nun kuzeyinde, Saitama eyaletinde bulunan Toda Şehri, Japonya'nın karşılaştığı devamsızlık sorunuyla mücadele etmek için metaverse tabanlı araçlar kullanıyor. Şehir, çocukları sanal kampüsleri keşfedebilecekleri ve çevrimiçi derslere katılabilecekleri sanal alanlara dahil ederken, sonunda normal derslere tekrar katılmaya hazırlanıyor.
Toda Şehri, Metaverse Araçlarıyla Devamsızlıkla Mücadele Ediyor
Metaverse, eğitimsel ve terapötik süreçlerin bir parçası olarak kullanılmaya başlıyor. Japonya'daki Toda Şehri şu anda metaverse tabanlı araçları kullanarak okula devamsızlık sorunuyla mücadele ediyor. Okula devam sorunu yaşadığı söylenen çocuklar, geçen yıl kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından çocukların sanal bir dünyada dolaşmasına izin verme fikriyle oluşturulan bir araç kullanıyor.
Bu dijital dünya, çocukların sanal bir kampüsü keşfetmelerine ve sanal derslere katılmalarına olanak tanıyarak düzenli derslere tekrar katılmaya hazırlanmalarına olanak tanır. En azından şehir yetkililerinin umduğu şey bu. Müdür onaylarsa bu metaverse sınıflarını okulda normal zaman olarak saymak da önerildi.
Beşinci sınıf öğrencisi biri, başkalarıyla çevrimiçi ilişki kurmanın ve sohbet etmenin gerçek dünyadan daha kolay olduğunu açıkladı. Şehrin eğitim merkezi başkanı Sugimori Masayuki, bu programdaki çocukların bir noktada bağımsız yaşayabileceklerini umuyor.
Toda şehri bu kararı alırken, Japonya'da okula devamsızlığın büyük bir sorun haline gelmesini göz önünde bulundurdu. Japonya'da eğitim bakanlığı tarafından yapılan yakın tarihli bir ankette, 2021'de 244.940 öğrencinin 30 gün veya daha uzun süre okullarda bulunmadığı tespit edildi. Yetkililer bunun Covıd-19 salgını ile ilgili olabileceğini ve çocukların başkalarıyla ilişki kurma şeklini nasıl etkilediğini belirtiyor.
Covıd-19 önlemlerinin yarattığı ortam, Japon medyası tarafından 2020'de rekor öğrenci intiharlarının olası bir nedeni olarak da gösterildi.
Sanal Dünyalar ve Eğitim
Çeşitli alanlardan çeşitli eğitim kurumları, metaversei bir eğitim aracı olarak benimsemiştir. Temmuz ayında Tokyo Üniversitesi, bu yılın ilerleyen tarihlerinde metaversede bir dizi mühendislik dersi vermeye başlayacağını duyurdu. Çin'de Nanjing Üniversitesi, görünüşte metaverse ile ilgili işleri üstlenebilecek işçileri eğitmek için ülkedeki ilk metaverse ana dallarından birini kurmaya hazırlanıyor.
Metaverse yalnızca Toda şehri için de ilgi odağı değil.
Eylül ayında, ABD'deki on üniversite, 150 milyon dolarlık sürükleyici öğrenme projesinin bir parçası olarak Meta'nın işbirliğiyle dijital kampüslerini zaten oluşturduklarını duyurdu. Aynı şekilde Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de Temmuz ayında düzenli derslere katılamayan öğrencilere ulaşmak için bir metaverse kampüsü kurulduğunu bildirdi.
Twitter adresimizi takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz.