KANGAL TOKEN: Teknolojiyi Yakalamak!

KANGAL, merkezi olmayan organizasyonlar (DAO) mantığı ile çalışan bir dApp ekosistem projesidir. Ekosistem içerisindeki tüm dApp’lerde kullanılacak olan $TEAK adındaki Utility Token, sadece KANGAL ve KANGAL LP (liquidity provider token) stake edilecek üretilebilecektir.

Özetle $KANGAL, ekosistemin tüm değerini tutacak. Bununla beraber, $KANGAL sahipleri projenin tüm büyük kararlarının alınması sürecinde forum ve snapshot dahilinde söz sahibidir.

KANGAL'ı Tanıyalım

-Unicrypt ile kilitli likidite havuzları

Likidite havuzları, yatırımcıların yatırdıkları paralardan gelir oluşturmasına yaramaktadır. Pasif gelir olarak da adlandırılan bu sistem, birçok kullanıcı için gelir kapısı ve ek kazanç yöntemidir. Likidite havuzları, akıllı sözleşmelerde kilitlenmiş token havuzuna uygulanmaktadır. KANGAL, 10 yıllık süre ile likidite havuzunu "Unicrypt" aracılığıyla kilitlenmiş halde tutulmaktadır. Diğer bir deyişle, kurucuların token’ı trade edilemez hale getirip havuzdaki ETH/BNB miktarını kişisel cüzdanına aktarmasına ("rug pull" denilen dolandırıcılık yöntemi) 10 yıllık bir engel koyduğunu da söyleyebiliriz.

-Yalnızca 100 milyar adet Kangal Token

Dijital ve fiziki varlıklar arz talep ilişkisine göre çalışmaktadır. Dijital varlıklarda bazı durumlarda fiyat artması için yakma işlemleri uygulanır. Bazıları ise dengeleyemedikleri için durmadan piyasaya coin veya token sürmektedir. Fakat KANGAL, şeffaf yapısı ile işlerin başındayken buna bir açıklık getirmiştir. Şu anda dolaşımda var olan ve maksimum KANGAL TOKEN sayısı 100 milyar adettir. Ön satış, marketing, airdrop ve farklı etkinlikler için kenara ayrılmış token mevcut değildir.

-Cross-chain proje

KANGAL, cross-chain bir projedir. Kullanıcıların işlemlerinin aksamaması adına garantiye alınmış bir düzen uygulanmaktadır. Bu nedenle hem Ethereum hem de Binance Smart Chain üzerinde aktif bir şekilde çalışır konumdadır.

-5 Ünlü borsada işlem görüyor

KANGAL TOKEN şu anda; Hotbit, Coinsbit, Uniswap, Pancakeswap ve Burgerswap borsalarında işlem görmektedir.

Merkezi Olmayan Organizasyonlar (DAO)

KANGAL TOKEN, her durumda kullanıcılarının fikirlerini almaya önem göstermektedir. $KANGAL sahipleri, forum üzerinde düzenlenen tartışmalara ve oy kullanma etkinliklerine katılabilmektedir. Oy kullanmak için cüzdanların bağlanması ve Snapshot platformuna geçiş yapılması gerekmektedir.

Bugüne kadar, platform içerisinde birçok kez oylamalar yapıldı ve kullanıcıların fikirlerine başvuruldu. Bağış cüzdanı oluşturulması, cüzdandaki miktarın HotBit borsasında listelenmek için kullanılması, projenin yeni logosu ve daha birçok konu tamamen oylama sonuçlarına göre gerçekleşmiştir.

Utility Token için isim önerisi oylaması da yeni sonuç vermiştir. Oylama sonucunda kullanıcılar "$TEAK" ismini uygun görmüştür. Gelecek dönem için planlananlar arasında, Kangal staking reward APR oranı gibi konuların halka sunulması düşünülmektedir.

Merkezi Olmayan Uygulamalar (dApp)

Bu ekosistem için planlanan ilk dApp’leri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
Kangal-exclusive NFT drop'ları
NFT minting/marketplace
DeFi araçları
PancakeSwap’teki Lottery ve gamificated DeFi benzeri oyunlar (prediction vb.)

Hazılanmış olan ilk dApp'ler, KANGAL TOKEN ekibinin ana ve çekirdek üyeleri tarafından hazırlanmıştır. Zaman içerisinde diğer geliştiricilerin veya projelerin de kendilerini bu ekosistemde göstermesine ön ayak olarak, kendi dApp'lerini yayınlayabilecekleri bir "dApp Store" kurulması amaçlanmaktadır.

Devam Eden Çalışmalar

Kurumsal kimlik yenileme: İyi bir projenin kendisini kurumsal kimlikle göstereceğine inanılmaktadır. Hem dünya hem de yerli kripto mecralarında saygınlığın artması amacıyla kurumsal kimlik oluşturulmuştur.
Yeni web sitesi: Kullanıcılara ilk bakışta güven ve gelecek aşılayan bir proje olmak için yeni web sitesi tasarımı çalışmaları halen daha devam etmektedir.
Utility Token contract: Sözleşmenin devam ediyor olması, sonucunda DeFi projesine giden yolu aydınlatmış olacaktır.
Bunların dışında halen daha devam eden "staking contract, staking interface, Whitepaper" çalışmaları bulunmaktadır.

Sonuç Olarak...

KANGAL TOKEN, yukarıda bahsedilen tüm paragrafları bir arada toplayarak birçok sistemi bir bütün halinde yürütmektedir. Böylelikle daha iyi bir hizmet sunulması amaçlanmıştır.

$KANGAL, satın aldığınızda kendiniz için pasif gelir oluşturabilirsiniz. Token sahipleri KANGAL platformu üzerinden stake yapabilirler. Staking ödülü olarak da $TEAK kazanırlar. $TEAK'ler dApp'lerde kullanılabilir. Kullanım amacı NFT oluşturmak veya satın almak, lotoya katılmak, DeFi araçlarını kullanmak ve daha birçok seçenek olabilmektedir. KANGAL TOKEN sahipleri, proje içerisinde belirlenecek olan tüm majör kararlarda söz hakkına sahiptir. Oylamalara katılarak kendi fikirlerini beyan edebilirler.

Ekosistem içerisinde kendi dApp'lerini yayınlamak isteyen başka projeler ve kişiler için de bir fırsat sunulmaktadır. Kendi dApp'lerini yayınlamak isteyen kitleler, kendi topluluklarını oluşturması gerekmektedir. Bu yeni oluşan topluluklar, arzı sınırlı olan $KANGAL satın alıp stake ederek kullanabilirler. Diğer bir seçenek ise $KANGAL stake edip $TEAK ödülü alanların $TEAK'lerini satın almak zorunda kalması olacaktır. Bu durum zaman içerisinde $KANGAL talebini ve stake gelirlerini düzenli olarak arttırması beklenmektedir.

Takipte Kalın!

Kangal Token hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için aşağıdaki web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.