MasterCard, ABD merkezli müşterilere kripto sadakat ödülü verecek

Küresel ödemelerde lider olan MasterCard, kripto para birimlerini sadakat programı neticesinde entegre edecek.  25 Ekim tarihli bir duyuruda, ABD merkezli finans kurumlarına, fintech firmalarına ve tüccarlara ödeme ağındaki çok çeşitli dijital varlık seçenekleri sunmak için dijital varlık platformu Bakkt ile ortaklık kurduğunu iddia ettiği planlarını açıkladı.

Başka bir deyişle, Amerika Birleşik Devletleri merkezli MasterCard müşterileri artık dijital varlıkları satın alabilir, satabilir ve cüzdanlarında tutabilir.

Buna ek olarak ortaklık, kart sahiplerinin artık sadakat puanlarını satın almak için kullanmak yerine kriptoda ödüller kazanmalarını ve aynı harcamaları yapmalarını sağlayacak. Geliştirme hakkında konuşan MasterCard'ın dijital ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı Sherri Haymond, yeni dijital varlık entegrasyonu teklifinin yanı sıra şirketin aynı zamanda benzersiz ve ilgili tüketici deneyimleri sunacağını söylüyor.

Kurumlar işlerinde kriptoyu desteklemeye devam ederken, MasterCard ilk kez öne geçme düşüncesinde değil. Şubat ayında, finansal hizmetler firması, yaklaşık bir milyar kullanıcısının 30 milyondan fazla desteklenen satıcısında kripto ile ilgili işlemleri gerçekleştirebileceğini duyurdu. Ancak şu ana kadar MasterCard, hangi jetonları destekleyeceği konusunda ayrıntı vermedi.