Nijerya Merkez Bankası Kripto Paraların Meşru Olmadığını İddia Ediyor

Kripto paraların yeni düzendeki hakimiyeti pek çok ülkede endişe yaratmaya başladı. Bazı ülkeler kriptolara karşı cephe aldı ve yasaklarla kripto kullanımını engelleme çalışmalarına başladı. Nijerya da kriptolara karşı cephe alan ülkelerden biri oldu. Nijerya Merkez Bankası, kripto paraların meşru olmadığını savunarak halkı kripto kullanmamaları konusunda uyardı.

Nijeya daha önce de kriptoplara karşı önlem girişimlerinde bulunmuştu. İki hafta önce Nijerya Merkez Bankası kripto paraların uyuşturucu ticaretinde ve kara para aklama işlemlerinde kullanıldığını iddia ederek tüm kripto işlemlerini yasaklamıştı. Nijerya Merkez Bankası, dijital para birimlerine yapılan bu yasakların arkasında durdu ve bunun halk için daha faydalı olduğunu söyledi. Yakın tarihli bir Senato duruşması sırasında konuşan Merkez Bankası Müdürü Godwin Emefiele, dijital para birimlerinin yasalara aykırı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Nijerya' da Dijital Para İle İşlem Yapan Hesaplar Kapatılacak

Merkez Bankası bir genelge yayınlayarak tüm bankaları kripto ile işlem yapan banka hesaplarını tespit etmeye ve kapatmaya çağırdı. Hesapların kişi ya da firmaya ait olmasına bakmaksızın kapatılacağı ve kapatılmayan hesaplara yaptırımlar uygulanacağı bildirildi. Nijerya yetkilileri bunun üzerine bu yasakların çok sert olduğuna kanaat getirdi ve Merkez Bankası' nı yeniden düşünmeye çağırdı. Ancak Merkez Bankası Müdürü yasaklardan vazgeçmedi. Müdür Emefiele, kripto paraların bu şekilde denetlenmeden kullanımının Merkez Bankasının vizyonuna ve yasalara aykırı olduğunu iddia etti ve kripto yasaklarının arkasında durdu.

Kripto Paralar Hakkında Düzenlemeler Devam Ediyor

Kripto para endüstrisini büyümesi sadece Nijerya' da değil birçok ülkede endişe yaratmaya başlamış durumda. Birçok ülke kriptolar için düzenlemeler ya da yasaklar getirme yollarına başvuruyor. Hindistan hükümeti de kripto yasaklarına başvuran ülkelerden bir tanesi. Yakında Hindistan' da kriptonun tamamen yasaklanacağı düzenlemeler meclise sunulacak. Hindistan' da daha önce de benzer kripto yasakları olmuştu ancak yasak daha sonrasında Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şimdilerde Bitcoin' in ve kripto paraların yaygınlaşması yasakları tekrar gündeme getirdi. Birkaç ülke daha kripto düzenlemeleri yapma kararları aldı.

CoinNet Twitter hesabını takip etmek için linke tıklayın.