Orta Afrika Cumhuriyeti Bitcoin’i Yasal Hale Getirdi
El Salvador ile başlayan hareket Afrika kıtasına da sıçradı. Orta Afrika Cumhuriyeti, bitcoin’i yasal olarak kabul eden ikinci ülke oldu.
Orta Afrika Cumhuriyeti, ülkenin Ulusal Meclisi oybirliğiyle kriptoyu yasallaştıran, düzenleyici bir çerçeve sunan ve bitcoin'i yasal ihale olarak kabul eden bir yasa tasarısını oybirliğiyle kabul etti.
Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Bir Ödeme Aracı Oldu
Orta Afrika Cumhuriyeti meclisi tarafından yapılan yasa ile kripto ve Bitcoin yasallaştı. Bu da bitcoin'i bir ödeme aracı olarak kabulü anlamına geliyor. Bu, Orta Afrika Cumhuriyeti'ni kıtada bitcoin'i para birimi olarak kabul eden ilk ülke yapıyor.
Orta Afrika Cumhuriyeti ekonomisinin bir miktar kurtarmaya ihtiyacı var, bu nedenle ülke yetkilileri ekonomiyi desteklemek için bitcoin ve kripto kullanmayı ve genel olarak dijitalleştirmek için teknolojiyi kullanmayı kabul etti. Bitcoin yasal ihalesi yapmak için El Salvador'a katılıyor ve muhtemelen küresel kuruluşlardan bazı incelemelere maruz kalacak.
Tasarının taslağı dijital ekonomi, posta hizmetleri ve telekomünikasyon bakanı Gourna Zacko ve maliye ve bütçe bakanı Calixte Nganongo tarafından sunuldu. Yetkililerden bazıları, daha geniş çözümlerin ne olacağı belirsiz olsa da, yeni teknoloji ve kripto para birimlerine yatırım yapmanın vatandaşların yararına olacağını söyledi.
Bitcoin'i yasal ihale yapmaktan daha fazlası, bir hükümetin ekonomileri desteklemek için yararlanabileceği çeşitli faydalar var. Akıllı sözleşmeler, birden fazla kullanım durumunda kullanılabilir ve bu, bazı temel süreçlerin maliyetini gerçekten hızlandırabilir ve azaltabilir.
İlgili Haber: Honduras Adası Bitcoin’i Yasal İhale Olarak Kabul Etti
Bitcoin, Yasal Ödeme Aracı Haline mi Geliyor?
Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul etmede El Salvador'u takip ediyor. Bu, makroekonomik riskleri artıracağından korkan mevcut finansal kurumların ve hükümetlerin çoğu için tartışmalı bir duruş. Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) bunu söylemekten çekinmediler.
Bitcoin'i yasal ihaleye çıkaran ülkeler, ekonomilerini iyileştirebileceğini ve yeni bir dijitalleşme çağını başlatabileceğini söylüyor. Bu henüz tam olarak kanıtlanmadı, ancak bu harekete öncülük eden El Salvador için hala erken günler.
Diğer ülkeler, deneylerinin nasıl sonuç verdiğine dair bilgi için El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ni arayacak. Çoğu ülkenin bitcoin'i yasal ihale haline getirmesi olası değildir, ancak kriptoyu ve günlük kullanımını daha fazla kabul etmeleri muhtemeldir. Örneğin, Kolombiya daha fazla kripto ATM'si görüyor.