PancakeSwap Günlük İşlemler de Ethereum ‘u Geçiyor! Nedenleri ve Gelecek Adımlar:

Ethereum, 2015 yılından bu yana akıllı kontratların kullanım alanı genişledikçe daha büyük bir ekonomi haline dönüştü. Aslında bu büyümenin Bitcoin'e göre daha geniş bir alanda olacağını sektöre yakın olan kişiler tarafından açıkça görülebiliyordu. Kripto paraların doğaları gereği merkezsiz oluşları, blok zincir teknolojisi üzerine inşa edilen pek çok uygulama ile birlikte geleneksel bankacılık yöntemlerinin yetersiz kaldığı alanlarda kendilerini göstermesi ile sonuçlandı. Hal böyle olunca hızlı bir şekilde yayılma ve bu yayılım ile beraber daha kullanır hale gelen alt yapılar kendilerini göstermeye başladı. Bir alternatif olarak PancakeSwap, Ethereum 'dan sonra bu alanda yeteneklerini gösteren en iyi isimler arasında gösterilebilir.

ETH bu konuda piyasada bulunan sayısız projeye ev sahipliği yapan önemli bir altyapı. Ayrıca 2021 yılının ilk çeyreği ile beraber patlama yaşayan NFT sektörü yine Ethereum ağı üzerinden dönüyor. Üzerinde bu kadar işlem yapılabilmesi sonuç olarak ağın daha fazla kullanılmasına da yol açıyor. Bu nedenle de işlemler için ihtiyaç duyulan komisyon miktarı, Ethereum ağı için gas fee, yoğun zamanlarda karşılanamayacak seviyelere gelebiliyor. Bu nedenle yatırımcılar ve kullanıcılar alternatif ve aynı şekil işlevsel, hızlı ve düşük ücretli alternatiflere yönelerek farklı çözümler bulmaya çalışıyorlar.

Yazımızda yıldız isim Ethereum ile gelecekte en büyük rakiplerinden birisi olabilecek PancakeSwap 'ın istatistiklerini ve yeteneklerini inceleyeceğiz. Öncelikli olarak;

PancakeSwap Günlük İşlem Hacminde Ethereum 'u Aşıyor!

CAKE son dönemlerde gösterdiği performans ile yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Yazının yazıldığı sıralarda PancakeSwap üzerinde son 24 saatlik zaman diliminde 1.733.484 işlem gerçekleştirdi. DeFi platformunda ayrıca, toplam değeri yaklaşık 9,86 milyar dolar olan teminat kilitli ve 1,7 milyar dolarlık 24 saatlik ticaret hacmine sahip.

Hatırlanması gereken bir başka nokta ise PancakeSwap 'ın Binance Smart Chain üzerinde olmasıdır. Bu yönü ile kurucu CZ yaşanan yoğunluğa dikkat çekmek adına aşağıdaki paylaşımda bulundu.

https://twitter.com/cz_binance/status/1388830767829159942?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1388830767829159942%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fen.ethereumworldnews.com%2Fpancakeswap-cake-daily-transaction-count-exceeds-eths-hits-1-7m%2F

Ek olarak kurucu isim ETH ve CAKE arasındaki farkı vurgulamak adına PanceSwap üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin Ethereum göre daha uygun fiyatlı olduğunu belirtti. Özellikle transfer ücretleri konusunda Ethereum yoğun zamanlarda kullanıcılardan büyük ücretler talep etmektedir. Geliştirici ekip bu konuya çözüm bulmak amacı ile yeni güncellemeler ve geliştirmeler üzerinde çalışıyor.

Aynı zamanda CAKE büyüme hızı olarak Ekim ayından bu yana 80 Kat arttı. PancakeSwap, 2020 yılının Eylül ayında Binance Smart Chain üzerinde piyasaya sürüldü. Çıktığı dönemlerde 0.50 dolar seviyesinden işlem gören CAKE, şuanda 40 dolar seviyesinden işlem görüyor. Öncesinde 44.18 dolarlık zirve gerçekleşmişti.

Son olarak Binance Smart Chain üzerinde gerçekleşen güncel saldırının detaylarını buradan alabilirsiniz:

Binance Smart Chain ‘e Flaş Kredi Saldırısı! 30 Milyon Dolar Çalındı!

Sıcak gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:

TwitterFacebook.