Reddit NFT Platformu Oluşturmak İçin İşe Alım Yapıyor

Sosyal medya devi Reddit, kendi bünyesinde NFT platformu oluşturmak için kolları sıvadı. Şirket bunun için işe alım yapmaya başladı.

Değiştirilemez token (NFT) sistemi son dönemlerde büyük ilgi görmeye başladı. Reddit de bu ilgiye kayıtsız kalmadı ve kullanıcılarının alım satım işlemleri yapabileceği bir platform oluşturmaya karar verdi.

NFT Platformu İçin Uzmanlar İşe Alınıyor

Sistemin oluşturulması için işe alım yapan Reddit, iş ilanına: "milyonlarca kullanıcının NFT destekli dijital ürünleri oluşturması, satın alması, satması ve kullanmasından sorumlu bir platform için kıdemli bir arka uç mühendisi aranıyor. Pozisyon, arka uç geliştirmede en az beş yıllık deneyimin yanı sıra "yüksek yük altında çalışan karmaşık dağıtılmış sistemler tasarlama ve uygulama becerisi gerektirir” ifadelerine yer verdi.

İş ilanında, "NFT'lerde fark ettiğimiz bir şey varsa, onların da katılım ve aidiyet duygusu yaratma konusunda inanılmaz bir güçleri var. Her yeni NFT projesinde, onunla birlikte canlı bir sahipler topluluğu ortaya çıkıyor. Günümüzün en büyük içerik oluşturucularının ve markalarının hayranları, artık dijital ürünleri doğrudan onlardan satın almak, onları desteklemek, özel erişim elde etmek ve onlarla daha büyük bir bağ duygusu hissetmek için akın ediyor. Zamanla bunun daha da büyüyeceğine ve NFT'lerin hayranların en sevdikleri içerik oluşturucuları ve toplulukları nasıl desteklediği konusunda merkezi bir rol oynayacağına inanıyoruz" ifadeleri de kullanıldı.

NFT Hareketi Yeni Başlıyor

Reddit yaptığı açıklamada NFT hareketinin yeni başladığını dile getirerek, bir anlamda işe alımları ve platformu doğruladı.  Reddit, Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere jeton fiyatlarını pompalamaktan büyük ölçüde sorumlu olan platformun alt dizinleri ile yıllarca kripto kullanıcılarını bir araya getirmek için bir araç olarak hareket etti. Kullanıcılar ayrıca ödül kazanmak için belirli içerikleri yayınlayarak platformun Topluluk Puanlarını (Aylar veya Tuğlalar biçimindeki dijital para birimi benzeri jetonlar) kazanabilirler.

Bazı kripto borsaları yavaş yavaş kendi NFT pazarlarını açarken, sosyal medya platformları da OpenSea'ye rakip olmasa da teknolojiyi desteklemek için çalışıyor. Sosyal medya devi Facebook, Novi cüzdanının büyük olasılıkla NFT'leri destekleyeceğini ima etti ve Twitter, Eylül ayında kullanıcıların profil resimleri olarak bir NFT görüntülemelerine izin vermeye çalıştığını açıkladı.