Ripple, Florida’da Bir Dava İle Karşı Karşıya

Ripple, tekrar bir dava ile karşı karşıya. Bu kez şirkete Florida eyaletinden bir dava açılmış durumda.

Ripple, perakende yatırımcılara XRP şeklinde kayıtsız bir teminat satmakla suçlanmasının ardından, bir başka davayla daha karşı karşıya.

Firmanın son yasal mücadelesi, Florida'da ikamet eden Tyler Toomey tarafından dosyalandı.

Toomey'nin davası, Xrp'nin satışının Florida güvenlik Yasaları uyarınca bir “yatırım sözleşmesi” oluşturduğunu ve Ripple ve CEO'su Brad Garlinghouse'un bilerek bu yasaları ihlal ettiğini belirtti.

Sanıklar, 2013'ten günümüze kadar tüketicilere kayıtsız XRP satmaya devam etti … sanıklar, yatırımcılar için önemli bir risk yaratırken, para kazanmaya devam edebilecekleri önemli bir XRP'YE sahipler. Bu nedenle, ihtiyati tedbir uygundur.

Ripple Yeni Bir Dava İle Yüzleşiyor

2018'de, Kaliforniya'da ikamet eden Bradley Sostack ayrı ama benzer bir toplu dava açtı. Geçen yıl Aralık ayı sonunda, ABD güvenlik ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple'ın dijital varlığı bir teminat olarak kaydetmeden faaliyetlerini finanse etmek için milyonlarca dolar değerinde XRP sattığını iddia ederek kendi davasını açtı.

Ripple ve Garlinghouse, davacının suçlamalarını “çirkin " olarak nitelendirerek Sostack'ın toplu dava davasına halka açık bir şekilde cevap verdiler.

Benim görüşüme göre bu durum oldukça çirkin. Bu kişi XRP'yi yalnızca elinde iki hafta bulunduran ve bazı iddialarda bulunan birisi. XRP'nin bir güvenlik olup olmadığı bir dava tarafından dikte edilmeyecek. Bence XRP'nin bir teminat olmadığı son derece açık. Ripple şirketinden bağımsız olarak var. Ripple şirketi yarın kapanırsa, XRP ekosistemi var olmaya devam edecektir. Bağımsız, açık kaynaklı bir teknolojidir.

Ripple, Sostack'ın davasını Eylül ayında boşa çıkarmaya çalıştı ve dava için sözlü argümanlar bu ayın başlarında başladı.

Firma, SEC'İN davasına yakın gelecekte resmi bir yanıt vereceğini söyledi.

Dava Yaklaşıyor

SEC ile Ripple'ın davasının ilk ön duruşması Şubat ayında gerçekleştirilecek. Şirketin CEO'su Brad Garlinghouse, yapmış olduğu açıklamada, davaya hazır olduklarını ve kazanacaklarına inandığını ifade etmişti.

Ancak şirket o günden beri kan kaybetmeyi sürdürüyor. Şirketin yerel tokenı XRP, birçok önemli borsadan delist edildi. %65 civarında da bir değer kaybı söz konusu.

Kaynak: Daily Hodl