SEC Ripple ‘ın Belge Erişme Hakkının Engellenmesini Talep Etti

SEC ve Ripple davası, uzunca bir müddettir gündemde yerini korumaya devam ediyor. Dava haberiyle beraber XRP fiyatının düşmesi, olumlu haberler geldikçe fiyat artışının yaşanması derken ikili arasındaki çekişme hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından açıklanan bir karara göre, Ripple SEC'in elinde bulunan bazı belgelere erişebilecekti. Aslında bu oldukça önemli bir karar olarak gündemimize yansıdır.

SEC'in Ripple'a karşı dava açarken bahsettiği en önemli gerekçe, Ripple'ın menkul kıymetler yasasına uygun olarak davranmamasıydı. Bununla birlikte, SEC'in bünyesinde birçok kripto para biriminin resmi belgeleri bulunuyor. Resmi belgelerin her birinde kripto para birimlerinin tanımlar, işleyişleri ve menkul kıymet olup olmadıklarına dair SEC imzalı metinler var. İşte mahkemenin verdiği önemli kararın sonuçları da tam olarak bu noktada başlıyor. Mahkeme Ripple 'a SEC dosyalarına erişim hakkı verdiğinde direkt olarak mahkemenin seyrini değiştirebilecek bir ispat bulabilir. Diğer kripto para birimlerine SEC'in tanımladığı menkul kıymet kurallarından herhangi birisi mahkemede oldukça ciddi bir delil niteliği taşıyacaktır. Ripple bu belgelere eriştiği anda mahkeme direkt olarak kapanabilir.

SEC, Erişim Hakkını Kabullenmedi

Bu kadar önemli bir kararın ardından SEC bir süre sessiz bir şekilde bekledi. Fakat bu bekleyiş uzun sürmedi ve mahkemeye bir dilekçe gönderildi. Hatta, bu belgelere erişimin SEC'i batırmaya yönelik bir girişim olduğunu öne sürdüler. Eğer bu karar gerçekleşirse, davanın esas konusundan sapılacağını belirtiler.

Henüz mahkemeden bu konuyla ilgili herhangi bir cevap gelmedi. Cevabın SEC lehine olması, Ripple'ın işini zorlaştırabilir. Tam tersi olup Ripple bu belgelere erişirse dava düşecek ve SEC - Ripple davası tarihe karışacaktır.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.