Singapur NFT İşlemlerinden Elde Edilen Geliri Vergilendirecek

Singapur NFT işlemlerinden elde edilen geliri vergilendirecek. Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong, NFT işlemlerinden ve ticaretinden elde edilen gelirler için geçerli gelir vergisi kurallarının geçerli olduğunu belirtti.

Singapur'un gelir vergisi uygulaması, NFT'nin niteliğine ve kullanımına göre belirlenecektir.

Singapur NFT Vergilendirilmesi

Business Times'ın son raporuna göre, Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, geçerli gelir vergisi kurallarının, fungible olmayan token (NFT) işlemlerinden veya ticaretinden elde edilen gelir için geçerli olacağını açıkladı. Wong, Singapur'da sermaye vergisi rejiminin bulunmaması nedeniyle NEFT işlemlerinden sermaye kazancı elde eden bireylerin vergiye tabi olmayacağını açıkladı.

Haber, birçok analistin eşitsizliği azaltmaya, sosyal sözleşmeyi güçlendirmeye ve uzun vadeli harcamalara yardımcı olacağına inandığı son vergi değişikliklerinin ortasında geldi.

Singapur'un NFT'lerde “Teknolojiden Tarafsız Duruşu”

Bu yılın Ocak ayının başlarında, Singapur yetkilileri, vatandaşları dijital yatırım araçlarıyla ilgili kararlar konusunda, özellikle de NFT'lerin ve metaverse'nin yeni gelişen sektörlerinde uyarmıştı. Asya'daki bir sonraki kripto merkezi olarak lanse edilmesine rağmen, Singapur küresel düzenleyicileri dijital yatırımlar üzerinde daha fazla kontrol uygulamaya çağırdı. Blockchain, merkezi olmayan finans, NFT'ler ve metaverse gibi teknolojilerle ilişkili risklerin yakından araştırıldığını ortaya çıkarmıştı.

Geçen ay, Singapur merkez bankası NFT piyasasını düzenlemeyeceğini söyledi. Kıdemli Bakan ve Singapur Para Otoritesinden (MAS) sorumlu Bakan Tharman Shanmugaratnam, NFT faaliyetlerini düzenlemeye ilişkin bir meclis sorusuna yanıt olarak şunları söyledi: “MAS, insanların paralarını yatırmayı seçtikleri her şeyi veya ürünleri düzenlemiyor ve muhtemelen düzenleyemiyor. Bir ürünün veya faaliyetin MAS'ın düzenleyici görevine girip girmemesi gerektiğini değerlendirirken bir varlığın özünü dikkate alıyoruz. MAS, daha önceki birkaç örnekte olduğu gibi, dayanak varlıklarının doğası gereği NFT'leri şu anda düzenlememektedir. Bu aynı zamanda diğer önde gelen yargı mercilerinin çoğu tarafından alınan tutumdur.”

Tüketicilerden aşırı dikkatli olmalarını isterken Shanmugaratnam, Mas'ın “teknoloji açısından tarafsız bir duruş” seçtiğini ortaya koydu ve düzenleyici kurum tarafından düzenlenip düzenlenmeyeceğini belirlemek için belirtecin temel özelliklerine “baktığını” ekledi. Bir NFT, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yasası (SFA) kapsamında bir sermaye piyasası ürününün özelliklerine sahipse, Mas'ın düzenleyici gerekliliklerine tabi olacaktır.

Bu arada, MAS Genel Müdürü Ravi Menon, daha önce şehir devletinin sayısallaştırılmış gelecekte hayati bir oyuncu olabileceği için Bitcoin ve kripto para birimlerini yasaklama planlarının olmadığını açıklamıştı.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.