Telos Blok Zinciri Afrika’da Kullanılacak
Telos ve açık kaynaklı hava durumu teknolojisi şirketi Telokanda Weather Group ortaklık kurdu. Ortaklık halka açık Telos blok zincirinde bir hava durumu veri paylaşım girişimi başlatma projesi kapsamında gerçekleşti.
Ganalı hava şirketi Kanda, blok zincirini kullanarak iklim verilerini paylaşma girişiminde blockchain şirketi Telos ile ortaklık yapma kararı aldı.
Telokanda isimli kolektif, üniversite öğrencilerinin ve profesyonellerin verileri güvenli, kamuya açık bir alanda hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmalarına izin vermeyi planlıyor. Bu şekilde bölgedeki iklim araştırmalarını ve hava durumu hakkında bilgilerin her kesime ulaşması sağlanacak.
İşbirliği, eski NASA mühendisi Nicholas Lopez'in de dahil olduğu Batı Afrika şirketinde yerel bir ekip fikri olarak ortaya atıldı.
Operasyonel olarak grup, radyo-sondalar adı verilen ve yerdeki alıcılara veri iletecek cihazlarla, atmosfere yüksek irtifa balonları fırlatacak. Bu veriler sıcaklık, rüzgar hızı ve basınç gibi şeyleri içerecektir. Bu bilgiler daha sonra telos blok zincirinde halka açık olarak yayınlanacak.
Grup ayrıca başarılı projelere kripto para göndererek bağımsız hava balonu fırlatmalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Genel olarak planlanan şey, kıtadaki parlak kişilerin bu sektöre ilgi duymasını sağlamaktır.
Telokanda şimdiye kadar, Nijerya'daki Uyo Üniversitesi ve River Eyalet Üniversitesi ile ortaklık kurdu. Gerçekleştirmiş olduğu 8 lansmanı da başarıyla tamamladı.
Telos'un baş mimarı Douglas Horn, şu ifadeleri kullandı:
"Çabaları için yerel katılımcıları ödüllendirirken, aynı zamanda hayatları kurtaracak ve milyarlarca dolarlık hava hasarını önlemeye yardımcı olacak bir projeyi gerçekleştirebiliriz."Telos’un blok zinciri son zamanlarda gerçek dünyadaki varlığını artırıyor. Birkaç hafta önce Telos, geçici işçileri blockchain teknolojisini kullanarak geçici istihdamla birleştiren bir uygulama olan TelosTask'ı piyasaya sürdü. Horn, lansman sırasında "yüksek kapasiteli blockchain teknolojisinin gerçek gücünün" COVID-19'un bir sonucu olarak kaçınılmaz olarak ortaya çıkacak sorunlara çözüm bulmak için kullanılabileceğini söyledi. Blok zinciri teknolojisi gelişip Afrika kıtasına girdikçe, blockchain teknolojisinin gelişmekte olan ülkelerde bir kalkınma aracı olarak kullanıp kullanılmayacağı merak ediliyor. Kaynak: Crypto Politan