Thodex Kapanmadan Önce Kraken Borsasına 5.000 Adet BTC Gönderdi

Thodex kripto para borsası, kurucusunun yurtdışına kaçması ve aniden kapanmasıyla hem yabancı hem de Türk basının gündeminde yer alıyor. Konuyla ilgili araştırmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Son gelişme ise Blockchain analiz firması Whitestream tarafından duyuruldu. Yapılan araştırmalara göre Thodex borsasından kapanmadan hemen öncesinde Kraken Borsasına 5.000 adet Bitcoin transfer edildiği öğrenildi. Bu miktar 125 milyon dolar değerine tekamül ediyor.

Aktarımlar iki farklı zamanda gerçekleşmiş. İsrail merkezli araştırma firması olan Whitestream, 2020 yılının ağustos ayında ve 2021 yılının şubat ayında iki farklı transferin gerçekleştiğini söylüyor. İki zamanda Kraken borsasına giden toplam tutar 125 milyon dolara tekamül ediyordu. Şu anda ise bu miktar Bitcoin fiyatının artmasıyla 280 milyon doların üzerine çıktı.

Blockchain araştırma firmasının bu transferi duyurmasındaki en önemli sebep, aktarımın bir kaçırma gibi gözükmesiydi. Yapılan açıklamaya göre, Thodex uzun bir müddettir müşterilerinden çalıp Kraken 'e Bitcoin gönderiyor ve bu şekilde de paralarını aklıyor.

Thodex Kurucusu Kırmızı Bültenle Aranıyor

Türkiye Cumhuriyeti, önemli vurgun hakkında oldukça hassas davranıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda 77 kişi gözaltına alınmış. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan bir açıklamada da vurgunun net tutarı açıklanmıştı. 2 milyar dolar olarak ortaya atılan iddianın asılsız olduğu ve gerçek tutarın 108 milyon dolar olduğunu belirttiler. Bununla birlikte, Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer için kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı. Dünyanın dört bir yanında aranıyor. Thodex tarafından kullanılan bilgisayarlar da incelendi, şimdi ise Kraken borsasına aktarılan Bitcoin'ler ortaya çıktı.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.