Türkiye Kara Para Aklama ile Mücadeleye Kripto Paraları da Ekledi

Türkiye kara para aklama faaliyetleri ile mücadele kapsamında 1 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımladı. Bu mücadelede terörizm gibi konular yer alırken Türkiye, kripto hizmet sağlayıcıları için de bir madde düzenledi.

120 sayfadan oluşan kararnamenin aslına linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Burada yer alan maddeye göre kripto hizmet sağlayıcıları yani borsalar, kara para aklama konusunda önemli riskler içermekteydi. Daha önce de kripto para birimleri ile ödeme yapılmasını yasaklayan basın duyurusunun ardından borsalar iyice takip altına alınmış gözükmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kripto para birimleri ile ilgili oluşturduğu ilk kararname ödemeler kapsamındaydı. Daha sonra ise Thodex ve VeBitcoin olmak üzere iki farklı Türk borsası vurgun yaparak yatırımcıları mağdur ettiler. Özellikle Thodex, ülke polisinin ayaklanmasına neden oldu. Bu olayların gerçekleşmesinden yaklaşık bir hafta sonra ise bu kararname içerisinde kripto para borsalarına da yer verildi.

Türkiye kripto para kapsamında çalışmalar yaparken Thodex borsasının kurucusu Fatih Faruk Özer, halen daha kırmızı bültenle aranmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Thodex'e bağlı 83 kişi tutuklandı. Fatih Faruk Özer'in kız kardeşi, erkek kardeşi ve diğer üst düzey yetkililer de tutuklananlar arasında yer aldı.

Takipte Kalın!

Son dakika haberlerini anında öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Twitter hesabımıza ulaşmak için lütfen linke tıklayın.