Uniswap Kullanıcısı: “Hayatımı Mahvettim”
Bir Uniswap kullanıcısı 120 dolarlık işlem için 9.500 dolar işlem ücreti harcadı.
Sabırsız bir Uniswap tüccarı, merkezi olmayan borsada 120 $'lık bir transfer gerçekleştirmek için yanlışlıkla 23 Ether'den fazla para ödedi.
Şaşkın tüccar, merkezi olmayan borsada (DEX) Uniswap ile 120 dolarlık bir işlem yaparken, yanlışlıkla 9.500 dolar ödedi. Böylelikle hayatını mahvettiğini söyledi.
5 Kasım'da bir Reddit kullanıcısı "ProudBitcoiner", kripto para cüzdanında "Gaz Limiti" ve "Gaz Fiyatı" giriş kutularını şaşırıp daha sonra tek bir işlem için istemeden 23.5172 Ethereum (ETH) ödediğini söyledi.
Metamask, önceki işlemimde 'Gaz Limiti' alanını doğru miktarla doldurmadı ve işlem başarısız oldu. Bu yüzden bunu bir sonraki işlemde bunu kendim değiştirmeye karar verdim. Ancak 'Gaz Limitine 200.000 yazmak yerine 'girdi alanına,' Gaz Fiyatı 'girdi alanına yazdım, bu yüzden bu işlem için 200.000 GWEI ödedim ve hayatımı mahvettim. "Uniswap, ERC-20 tokenleri için gözetim dışı bir borsadır. Yani alım satımların doğrudan bir kullanıcının cüzdanından yürütüldüğü , bir işlem için ödemek istedikleri gaz fiyatlarını manuel olarak ayarlamalarına olanak tanır. Kullanıcı, yakın zamanda MetaMask sürüm 8.1.2'yi indirdiğini ve daha önce Gaz Sınırı alanının doldurulmasıyla ilgili herhangi sorunla karşılaşmadığını belirtti. Redditor "Mcgillby", MetaMask'ın, girilen Gaz Fiyatı cüzdan tarafından hesaplanan tahmini fiyatı önemli ölçüde aştığında uyarmadığını belirtti. Aksine kullanıcıları bir işlemi onaylamaya zorlayan önlemler getirdiğini öne sürdü: "İnsanlar işlemlerini yaparken, yanlışlıkla fazla gaz fiyatı girdiklerinde uyarılacaklarını düşünüp işlemlerini tamamlıyorlar. MetaMask zaten, önerilen gaz fiyatlarını otomatik olarak hesaplıyor. Bu nedenle bir kişi yanlış bir işlem yaptığında otomatik olarak uyarmaları gerekiyor. Neden bunu yapmadıklarını anlayamıyorum. Haziran ayında da tuhaf bir olay yaşanmıştı. 130 dolar değerinde işlem yapabilmek için 2.6 milyon dolarlık ETH ödenmişti. Bu olay çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Kimisi kara para aklama botu ile ilgili bir hata olduğunu, kimisi intikam için yapıldığını bazıları da basit bir kullanıcı hatası olduğunu öne sürmüştü. Kaynak: Cointelegraph