Çin, Düzenlenmiş Bir NFT Pazarı Başlatmayı Planlıyor

Çin, ülkedeki ilk düzenlenmiş NFT pazarını başlatma planlarını açıkladı. Marketplace'in lansmanının geçici tarihi 01 Ocak 2023'tür. Kullanıcıların dijital öğeleri ve bunlarla ilgili telif haklarını takas etmelerine olanak tanır.

Ülkedeki uzmanlar, geleceğin yetkililerin ve hükümetlerin NFT pazarıyla ilgili yasa ve düzenlemeleri iyileştirmek için birlikte çalışmasını gerektireceğine dair bir ipucu ile hareketi memnuniyetle karşıladılar. Dijital varlıklar konusunda lider bir uzman olan Yu Jianing, izleme ve denetimde yeni bir endüstri olduğunu söyledi. Yu, şu an için bazı belirsizliklerin olacağını da sözlerine ekledi; Ancak yasalar, düzenlemeler ve düzenleyici uygulamalar kademeli olarak gelişecektir.

Düzenlenmiş NFT platformu, ilgili üç tarafla işbirliği içinde oluşturulmuştur. Bunlar arasında devlete ait bir Sanat Sergisi, bir Çin teknoloji borsası ve Huban Digital Copyrights Ltd bulunmaktadır.

Çin, NFT Platformunun Yanı Sıra Metaverse Endüstrisini de Önemsiyor!

Dahası, Çin 2025 yılına kadar bir metaverse endüstrisi başlatmayı planlıyor. Yaklaşık 28,7 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Sanayi ülkede piyasaya sürüldüğünde değer daha yüksek olabilir. Raporlara göre, metaverse endüstrisi Çin'in Zhejiang Eyaletinde inşa edilecek.

Çin'in başlangıçta kripto endüstrisine karşı olduğu belirtildi. Bunun nedeni, ülkenin BTC'ye ilişkin ülke çapında bir yasak getirerek BTC madenciliği faaliyetlerini yasaklamasından kaynaklanıyor. Hareket, Çin'in dünya çapında ilk kez piyasaya sürüldüğünde değişimi benimseyen ülkelerden biri olmasına rağmen geldi.

Metaverse ve NFT'lerden bahsederken bazı karışık sinyaller göstermiştir. Bu, potansiyel olarak Çin'in gözetimi altında onu düzenlenmiş ve resmi hale getirmesine yol açmıştır.

Bir kayda göre, Çin'in düzenlemelerine resmen dahil etmek için şahsen bir törene ev sahipliği yapacağı bildiriliyor. Tören, ülkenin başkenti Pekin'de gerçekleştirilecek. NFT pazarı, Çin Kültürel Koruma Zinciri adı verilen bir blok zincirine dayanacak ve adı kabaca Çin Dijital Varlık Ticaret Platformuna çevrilecek.

Gelişme, bir Çin mahkemesinin dijital varlıkların bir e-Ticaret web sitesinde satılan öğelerle aynı mülkiyet haklarına sahip olduğuna karar vermesinin ardından geldi. Bu, dijital varlıkların korunması açısından önemli bir kilometre taşı olarak görülüyordu.

Geçtiğimiz iki yıl, NFT'lerin Çinli tüccarlar arasında popülerlik kazandığını gördü. Çinli tüccarlar, Çin yasalarına göre dijital koleksiyon olarak adlandırılan NFT'lerini alıp satmak için kripto para birimlerini kullanamadıkları için, dünyayla karşılaştırıldığında işler farklıydı.

Çin, önümüzdeki yıllarda revizyonlara tabi olacak olan katı düzenlemeler ve yasalar kapsamında yaklaşmakta olan en önemli iki teknolojinin piyasaya sürülmesiyle ilerliyor gibi görünüyor.

Twitter adresimizi takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz.