DOT, Ripple’ı Geride Bıraktı

DOT, en değerli kripto para sıralamasında Ripple'ın yerel tokenı XRP'yi geride bıraktı ve dördüncü sıraya yerleşti.

Kripto piyasası tekrar değişiyor ve bu kez, polkadot bir pozisyon yukarı doğru hareket ettikçe grafikler yeniden düzenleniyor. Piyasa hareketleri söz konusu olduğunda en büyük 10 kripto (piyasa değerine göre) her zaman iyi bir referans noktası olmuştur. Polkadot, XRP'nin yer aldığı dördüncü sıraya yerleşti.

Son birkaç hafta, XRP için oldukça sıkıntılı geçti. SEC'in açmış olduğu davadan beri kan kaybeden token, ilk olarak üçüncü sıradaki yerini Tether'e kaptırmış, ardından da dördüncü sıradaki yerini de DOT'a teslim etmiş gibi görünüyor. Polkadot kendi ATH seviyesine ulaşmayı başardı.

DOT Yükselişini Sürdürüyor

%64'ten fazla arttı ve fiyatı yaklaşık 15 $ ' a çıkardı. Aynı dönemde, XRP %10 düştü ve fiyatı yaklaşık 0,28 $ ' a geriledi. Sonuç olarak, Polkadot, çok zincirli işlemleri kolaylaştırmak için tasarlanmış bir birlikte çalışabilirlik protokolü olarak hem popülerlik hem de daha fazla kullanıcı kazanıyor. Ağ, DOT'U, kullanıcıların ağın yönetişimi ile ilgili konularda oy kullanmak için kullanabilecekleri yerel kripto tokenı olarak kullanıyor.

Şu anda, DOT, XRP'nin 12.7 milyar dolarının aksine 13.4 milyar dolarlık etkileyici bir piyasa değeri yakaladı. Bu da onu piyasa kapağına göre en büyük 4.kripto haline getirdi. Tether (24.29 milyar $ 'da 3.sırada), Ethereum (135.3 milyar $' da ikinci sırada) ve Bitcoin (681.6 milyar $ ' da ilk sırada).

XRP'nin Sıkıntıları Sürüyor

Birkaç yıl boyunca Ripple, XRP'yi bir menkul kıymet olarak gören bazılarının görüşlerinin aksine bir kripto para birimi olarak onaylanması için lobi yapıyor. SEC, Aralık 2020'de Ripple ve üst yönetimine karşı bir dava açmak için harekete geçtiğinde, bu çabaların çok da etkili olamadığı anlaşılmış oldu. SEC'E göre, Ripple, SEC'İN bir menkul kıymet olarak gördüğü XRP ile yasadışı olarak işlem yapıyor. Sanıklar arasında Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, kurucu ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen ve Ripple Labs'ın kendisi yer alıyor.

Açılan bu dava, Grayscale gibi yatırımcıların, XRP'yi bırakmalarına neden oldu. Ayrıca birçok borsa da XRP'yi delist yaptı.

Kaynak: Crypto Politan