EasyFi Sürüm 1: Uçucu Varlık Piyasaları
EasyFi Network’ün Uçucu Varlık Piyasalarının lansmanını bugünden itibaren duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu lansmanla birlikte, artık protokolde Sürüm 0.0'dan Sürüm 1.0'a resmi olarak bir geçiş yapıyoruz.
Bu yeni pazar segmentinin piyasaya sürülmesi, EasyFi Network'ü Ethereum ekosistemi dışındaki ilk DeFi uygulaması haline getiriyor.
Borç verme protokolümüz için bu yeni pazarı kurma konusundaki 4. çeyrek planımıza göre, ilk aşamamızda, ETH pazarından başlıyoruz. Kısa bir süre içinde MATIC ve WBTC varlıklarını da ekleyeceğiz. Bunu zamanla başkaları da takip edecek.
EasyFi'nin bu evrimi, entegre edilecek birkaç yeni işlem ve sistem gerektirdi.
Olası tüm riskleri simüle ettikten sonra Risk Yönetim Sistemlerimizi güncelledik ve hepsini azaltmak için önlemler aldık.
Yatırımcı varlıklarının korunması için sağlam bir Tasfiye Mekanizması kurmamız gerekiyordu. Bu değişiklik için, kullanıcıların (kurumsal ve perakende) tasfiye sürecini yönetmesine olanak sağlayacak yeni bir gösterge panosu ekledik. Aynısı, sürüm 1'in sonraki lansmanında yayınlanacak.
Son olarak, bizi bu hayati lansmana getiren Chainlinks Fiyat Besleme Oracle'larını entegre edip test ettik.
Volatil Varlık Piyasaları V1
Volatile Assets Markets'in piyasaya sürülmesi, Matic Network'teki gelişen DeFi ekosistemine büyük bir yenilik getiriyor.
Eklenen yeni teminat seçenekleri yeni tedarikçileri getirecek ve protokole ve ağa daha fazla likidite aşılayacaktır. Bu, değişken varlıklar için de çoklu teminat türü kredilerden yararlanma esnekliğine ve çevikliğine katkıda bulunacaktır.
Yeni pazarların, çeşitli varlıkların kullanıcı talebini karşılarken, operasyonel maliyetleri azaltacağına ve nihayetinde genel uygulamanın alfa değerine katkıda bulunacağına inanıyoruz.
İşlemlerin iç içe geçmiş doğası nedeniyle, maliyet düşmesinin oldukça faydalı olacağına inanıyoruz.
IR modelleri, faiz oranları yoluyla kredilerin maliyetini optimize edecek şekilde dikkatlice tasarlanmıştır. Sabit madeni para piyasaları için tüm parametreler V0 ile aynı kalırken, aynı ETH piyasaları için aşağıdaki şekilde ayarlanmıştır:
Teminat Faktörü:% 70
Yedek oranı:% 10
Güvenli Maksimum:% 10
Taban Oran:% 2
V1 sözleşmeleri, aşırı değişken varlık durumunda aşırı maruz kalmayı önleyen ve olay bazlı tasfiyeye karşı bir tampon sağlayan SAFE MAX seçeneğini içerecek şekilde optimize edilmiştir.
Şu anda, SAFE MAX her pazar için% 10'da tutulmaktadır, bu da kullanıcıların borçlanma limitlerinin% 100'ünden yararlanmamalarını ve olaya dayalı tasfiyeden (Ani düşüş) riskini azaltmak için% 10 marj güvenlik yastığını sürdürmelerini sağlayabilecekleri anlamına gelir.
SAFE MAX, ağdaki işlemlerin tamamlanması için gaz maliyetlerini de optimize eder, böylece süreci sorunsuz ve hızlı hale getirir.
Geleneksel ana zincir para piyasalarından daha geniş bir kapsamı olan tüm kullanıcılar için tasfiye için özel bir gösterge paneli tasarladık.
Bu gösterge panosu, sürüm 1'in piyasaya sürülmesinden sonraki 48 Saat içinde yayınlanacaktır.
Önümüzdeki Yol
Bu yeni pazarın 2. katman ağına uygulanması, gelişmekte olduğundan ve daha önce yapılmadığından koordinasyon becerilerimizin bir testiydi.
. Bu, para piyasaları yaratmak için el ele veren üç farklı platformun (Matic, Chainlink ve EasyFi) olduğu bir uygulamaydı. . Ancak bu çabayı başarılı kılmak için ortaklarımızın sağladığı destekten çok memnunuz. Onların desteğiyle bu yolculukta sonraki adımlara geçiyoruz:
Yeni Teminat Piyasalarının Eklenmesi
Hız, maliyet ve protokolün genel yönetiminin avantajları, teminat pazarlarımıza yeni eklemeler yapıldıkça daha fazla artacaktır.
Fazla teminatlı kredilerin yanı sıra, dünyaya mikrokredi, maaş günü kredisi vb. kapsamındaki daha fazla tüketici merkezli kredileri tanıtacağız. Bizi izlemeye devam edin
Teminatlı Kredilere Odaklanın
Mevcut dijital varlık kredilendirme pazarında kapatılması gereken büyük bir boşluk olduğunu fark ettik. Borç verme protokollerindeki yüksek teminatlandırma oranları nedeniyle borç verme protokollerinden vazgeçmeye zorlanmış çok sayıda bireysel ve perakende tüketici var. Bu, bizi, yetersiz teminatlı kredilere yönelik benzersiz yaklaşımımızla borçlanma maliyetini düşüreceğimiz bu sistemin borçlanma tarafına daha fazla odaklanmaya yönlendirdi.