a

Microstrategy CEO’su İki Afrika Ülkesine Bitcoin’i Kabul Etmelerini Tavsiye Etti

Microstrategy CEO'su Michael Saylor, katıldığı bir programda çok önemli tavsiyelerde bulundu. CEO, Zimbabwe ve Nijerya’nın mutlaka BTC’yi tanımaları gerektiğine dikkat çekti.

coinnet
coinnet

Microstrategy CEO’su Michael Saylor geçtiğimiz günlerde bir programa konuk oldu. Burada önemli açıklamalar yapan Saylor, şu sıralar Bitcoin’i tartışan iki Afrika ülkesine ekonomik anlamda tavsiyelerde bulundu.

Ulusal Paralarını BTC ile Desteklemeliler

Ekonomik açıdan iç açıcı bir durumda olmayan iki Afrika ülkesi Zimbabwe ve Nijerya’nın durumlarını düzeltmesi için Bitcoin’i tanımaları ve ulusal paralarını BTC ile desteklemeleri gerektiğine dikkat çeken Microstrategy CEO’su Saylor, Bitcoin standardını kullanmanın açlığı sona erdireceğini ve her iki ülkenin vatandaşlarının iyi bir yaşam sürmesine izin vereceğini söyledi.

Microstrategy CEO’su Saylor, Bitcoin ağının ölçeklenemeyeceği iddialarını da ele aldığı bir video klipte, Nijerya ve Zimbabwe’nin 2-3 milyar dolar değerinde bitcoin satın alırsa, şu anda karşılaştıkları para birimi sıkıntılarına son verebileceklerini öne sürüyor. Saylor durumu şöyle açıkladı:

“Ülkeni Nijerya ya da Zimbabve gibi düzeltmek mi istiyorsun? Ülkenizi düzeltmenin yolu, 2 milyar dolar, 3 milyar dolar değerinde bitcoin satın almak ve bitcoin tarafından desteklenen para birimini basmaktır. Bitcoin standardı budur. Ve vatandaşlarınızın her biri açlıktan ölmeyi bırakıyor. Ve düzgün bir hayat yaşıyorlar”

‘Kingmaker’ olarak Bitcoin

Microstrategy’nin şu anda elinde 114 bin BTC olduğunu dile getiren Michael Saylor, Nijerya ve Zimbabwe örneğini Türkiye için de kullandı. Türkiye’nin lirasını Bitcoin ile desteklemesi sonucunda ciddi olarak toparlanabileceğini dile getiren Saylor, “Türkiye 5 milyar dolar değerinde bitcoin satın alır ve bunları önümüzdeki beş yıl boyunca elinde tutarsa, bu potansiyel olarak lira para birimini güçlendirebilir” dedi.

Saylor’un sürekli teşviklerine rağmen, yalnızca bir ülke, El Salvador, tavsiyeye kulak vermiş görünüyor. Nijerya da dahil olmak üzere diğer birçok ülke, bunun yerine, bitcoin’in çekiciliğini azaltacağını umdukları kendi dijital para birimlerini oluşturmayı seçti.

Ancak aynı videoda Saylor, bunun olacağı konusunda ısrar ediyor ve bu, bitcoin’in “kral yapıcı” olduğunu kanıtlayacak.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.