a

Japon Düzenleyici, DeFi Denetlemesi için Hazırlık Önerdi

coinnet
coinnet

Üst düzey Japon mali düzenleyici, merkezi olmayan finans (DeFı) sektörünü denetlemeye hazırlanabileceğine dair bir ipucu verdi.

Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), DeFi oyuncularının sektörle ilgili bir olgu bulma anketine katılmaları için bir çağrı yayınladı. FSA, merkezi olmayan finansal sistemlerde zincir içi ve zincir dışı veri yönetimini çevreleyen gerçek koşullar hakkındaki anlayışını araştırmak istiyor.

Ajans, girişime katkıda bulunanlardan, son başvuru tarihi 9 Aralık olan bir teklif şeklinde ilgilerini kaydetmelerini istedi.

FSA ayrıca, 2 Aralık Cuma günü yarışma olarak adlandırdığı planlamasıyla ilgili bir brifing oturumu düzenleyeceğini söyledi.

Bu, DeFi sektörü için biraz cesaret verici görünse de geçmişteki kanıtlar, FSA’nın aslında sektörü düzenlemeye çalışmasının daha muhtemel olduğunu gösteriyor. Ancak önce nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerekiyor.

Japon düzenleyici Defi’yi düzenlemek istediğine dair Hangi işaretleri gösterdi?

FSA’ya ülke yasalarında yasal değişiklikler yapması için etkin bir şekilde yetki verilmiştir. 2017’de denetlemeye başladığı ülkenin kripto borsalarına şimdiden dünyanın en katı kurallarından bazılarını dayattı. Ayrıca, Stabilcoin’e özgü birkaç kılavuz seti yayınladı.

Kriptoyla ilgili vakaların çoğunda FSA da benzer bir model izlemiştir: İlk olarak, genellikle özel sektör katılımıyla çalışma grupları başlatarak sektör hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışır. Bu gruplar daha sonra raporlar sunar. FSA daha sonra endüstri aktörleriyle doğrudan diyalog kurma eğilimindedir. Son olarak yayın organı, genellikle yasama eylemi için yönergeler veya talepler yayınlar.

FSA’nın DeFi hakkında söyleyecek nispeten az şeyi vardı. Ancak yeni rekabet, Japon DeFi aktörleriyle bağlantı kurduğunu ve sonunda sektörü denetlemenin yollarını aramasına yol açtığını görebiliyordu.

Bu yılın başlarında FSA, Defi’nin durumu hakkında bir rapor hazırlamak üzere yerli teknoloji devi NTT Data’nın bir danışmanlık iştirakini görevlendirdi. Sonuç, Haziran ayında FSA’ya sunulan 161 sayfalık bir rapordu.

Yerel medya kuruluşu CoinPost, FSA liderliğindeki tartışmaların şu anda kripto ile ilgili diğer konularda devam ettiğini bildirdi. Görüşmeler şu anda NFT’ler gibi dijital öğelerin kripto varlıklar olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağını yargılamak için kullanılan kriterleri netleştirmeye çalışıyor.

Twitter adresimizi takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.