Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, ekonomilerine yardımcı olmak için blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini araştırmak için çabalıyorlar. Brezilya Merkez Bankası da bu konuya el attı. Kripto para birimlerinin artan şekilde benimsenmesi, birkaç merkez bankasının kripto tarafından sunulan fiat alternatiflerini incelemesine neden oldu.
Banco Central do Brasil Başkanı Roberto Campos Neto, geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nın 2024 yılına kadar bir merkez bankası dijital para birimi sunmayı planladığını duyurdu. Campos Neto’nun duyurusu, dijital dünyada veri güvenliği ve korunması için yakın tarihli bir seminerde geldi.
Başkan Neto’ya göre, ilk adımlar finansal kurumlarla birlikte yürütülecek bir pilot programı içeriyor. Bunu, planlanan CBDC’nin daha geniş kullanımı izleyecektir. ”Dahil edilen bu dijitalleştirilmiş, ücretli, entegre sistemin, insanların finans dünyasına dahil edilmesinde çok yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi.
Brezilya Merkez Bankası Başkanı, dijital varlıkların ve CBDC’lerin piyasaya sürülmesinin, diğer şeylerin yanı sıra daha fazla dahil edilmeye, daha düşük maliyetlere ve etkili risk yönetimine yol açacağından emin.
Bu yılın başlarında Mart ayında, Güney Amerika ülkesi CBDC’nin geliştirilmesine başlamak için önemli adımlar atmıştı. Brezilyalı medya kuruluşu Poder360’ın bir raporuna göre, Brezilya Merkez Bankası, Dijital Gerçek olarak adlandırılan Brezilya CBDC’sini geliştirmek için dokuz ortak seçmişti.
Bunlara Latin Amerika’nın en büyük kripto borsası Mercado Bitcoin, popüler DeFi protokolü Aave ve Banco Santander Brasil dahildir. Bu seçimler, Brezilya Merkez Bankası’nın Digital Real’in gelişimi için aldığı 47 tekliften yapıldı.
30 Kasım’da Brezilya Ulusal Kongresi’nin alt meclisi, kripto para birimlerinin ülkede bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasını yasallaştıracak bir yasayı onayladı. Bu hareket, kripto alanında faaliyet gösteren Brezilyalı firmalar için çok ihtiyaç duyulan düzenleyici açıklığı sağladı.
Twitter adresimizi takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.